Bu hastalığı olanlar dışarı çıkmasın!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bu hastalığı olanlar dışarı çıkmasın!
#İnegöl | Haber Merkezi
23 Oca 2022 / Paz 14:37
/ 4.402 Kez Okundu
| |

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son dakika açıklamasına göre soğuk hava yurt genelinde etkili olmaya devam edecek. Birçok il için soğuk hava ve kar yağışı uyarısında bulunan uzmanlar, kalp rahatsızlığı olan vatandaşların dışarı çıkmamasını önerdi.

PROF. DR. ŞEN: KALP KRİZİ GEÇİRME RİSKİ KIŞ MEVSİMİNDE 3 KAT DAHA FAZLADIR

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından kalp hastaları için kritik bir paylaşımda bulundu. Şen, "Kalp rahatsızlığı olanlar dışarı çıkmayın. Soğuk havada kalbin mevcut vücut sıcaklığını koruyabilmek için daha fazla kan pompalar ve kalbin bunu yapabilmesi için daha fazla oksijene ihtiyaç duymaktadır. Diğer yandan soğuk hava, damar büzüşmesini tetikleyerek damar içi basınç artışına neden olur ve kalbin kan akımını bozar. Kış mevsiminde kalp krizi geçirme riski diğer aylara göre 3 kat daha fazladır" ifadeleriyle kalp rahatsızlığı olan vatandaşları uyardı.

Şen, yoğun kar yağışı ve soğuk havanın etkilerinden vücudu korumanın yollarını ise şöyle sıraladı:

"Soğuk havada az kalınmalı. Egzersiz programlarına ara verilmemeli, ancak egzersiz için kapalı mekanlar tercih edilmeli. Soğuktan koruyan kıyafet giyinilmeli, vücut sıcaklığının önemli bir bölümü baş bölgesinden kaybedildiğinden mutlaka baş sıcak tut. Soğuk havada kahve, alkol ya da sigara kullanımından kaçınılmalı. Özellikle sütlü sıcak içecekler ve bol sıvı tüketilmeli. Diyabeti bulunmayan kalp hastaları, soğuktan korunmak için bal tüketebilir."


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.