Bu sefer kriz yaşanmadı
10 Kas 2018 / Cmt 13:47
/ 23.506 Kez Okundu
| |

29 Ekim etkinliklerinde yaşanan protokol krizi, 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinliklerinde yaşanmadı.

Cumhuriyet Bayramı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl kutlanan törenleri bu yılki çelenk sunma programında yaşanan protokol krizinde tören buz kesmişti.

Tören başlamak üzereyken gelen AK Parti Bursa Millet Vekili Vildan Yılmaz, Kaymakam ve belediye başkanının yanına geçti. Kaymakam Şükrü Görücü, Milletin vekiline sözlü olarak geriye yani diğer üyelerin yanın da durmasını istedi. Bu tepkiye şaşıran Milletvekili, törene katılan protokol üyelerinin bir adım önünde, Kaymakamın ise bir adım gerisinde durdu. Yaşanan protokol krizi fotoğraflara da yansımıştı.
 
10 Kasım anma etkinlikleri saat 08.45’te Atatürk anıtı önünde gerçekleştirildi. Saat 08.50'de Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenkleri anıta sunuldu. Saat 09.05’de sirenler eşliğinde Ata’ya iki dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklâl Marşı okundu.

PROTOKOL KRİZİ ÇÖZÜLDÜ

Saygı duruşu gerçekleştiği esnafa İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ve İnegöl İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü’nün yan yana durması dikkatlerden kaçmadı.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.