Bugün İnegöl’ün Ağır Misafirleri Var!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bugün İnegöl’ün Ağır Misafirleri Var!
20 Şub 2016 / Cmt 16:26
/ 2.793 Kez Okundu
| |

Aralarında İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç’ın ağabeyi Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç’ın da yer aldığı Türkiye’nin düşünce ve meşveret eksenli topluluğu Dostlar Divanı, 2 ayda bir yaptıkları toplantıyı bu akşam İnegöl’de gerçekleştirecek.

Gazeteci-Yazar Sami Özey’in koordinatörlüğünü yaptığı, ülkemizin, düşünce, sevgi, meşveret ve muhabbet eksenli dinamiklerinden olan Dostlar Divanı, bugün İnegöl’e geldi. Dostlar Divanı, 2 ayda bir yapılan toplantılarını bu akşam Oylat Kaplıcalarında gerçekleştirilecek.

inegolonline.com/diger_resimler/2022016-162526_628951.jpg" style="height:323px; line-height:18.9091px; width:645px" />

HÜSEYİN AVNİ MUTLU İLE ARINÇ’IN KARDEŞİ DE VAR

Aralarında eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç'ın ağabeyi Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç’ın dabulunduğu kalabalık ekip, öğleden sonra otobüslerle İnegöl’e geldi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın daveti üzerine İnegöl’e gelen Dostlar Divanı üyelerinin ilk durağı, Kent Müzesi oldu.

inegolonline.com/diger_resimler/2022016-162549_423737.jpg" style="height:323px; line-height:18.9091px; width:645px" />

MÜZE VE İNEGÖL TANITILDI

Dostlar Divanı üyelerine burada İnegöl ve Kent Müzesi ile ilgili kısa bir bilgi veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şöyle konuştu: “İki müzemiz yan yana. Şuanda bulunduğumuz yer Kent Müzesi. Hemen yanımızda da Mobilya Müzemiz var. Burası yaklaşık 170 yıllık bina. Eski Belediye binası. Bu odalarda belediyenin farklı birimleri hizmet edermiş. Karşımızda da İshakpaşa Hazretleri var. Kendisi Vezir-i Azam. Yani o dönemin Başbakanı. Hemen yanında kapalı çarşımız var.”

“Bu müzeyi biz 2009 yılında açtık. Önce binayı restore ettik, akabinde de tamamen şehirden topladığımız bağışlarla şehrin geçmişini vurguladık. İnegöl bir Osmanlı şehridir. İnegöl’de farklı kültürler yaşıyor. Ticari kültürü nedeniyle İnegöl’ün fazla göç aldığını biliyoruz. Burada da İnegöl’deki kültür, spor, sanatı, geçmişi, tarihi, İnegöl’den yetişen değerleri yer alıyor bunları göreceksiniz.”

TÜRKİYE’DE BİR İLK

“Mobilya Müzemiz de Türkiye’de bir ilk. Hatta bu formatta dünyada bir ilk diyebiliriz. Açılışını da Orman ve Su İşleri Bakanımız Veyse Eroğlu açtı. Henüz 14 aylık bir müze. Burada da mobilyanın tarihini vurguluyoruz. Mobilya İnegöl’ün her şeyi. Mobilya sektöründe 30 bin istihdam var.”

inegolonline.com/diger_resimler/2022016-162612_636200.jpg" style="height:323px; line-height:18.9091px; width:645px" />

Başkan Aktaş’ın kısa tanıtımı sonrası Dostlar Divanı üyeleri gruplar halinde müzeyi dolaştı. İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç'ın ağabeyi Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç’ın bulunduğu grup, Belediye Meclis Üyesi Nedim Bayram rehberliğinde müzeyi gezerek İnegöl  ve İnegöl tarihine ilişkin bilgiler aldı.

DOSTLAR DİVANI NEDİR?

Müze ziyareti sırasında İnegöl Online’a Dostlar Divanı’nın kuruluş amacı ve faaliyetleri ile İnegöl programına ilişkin açıklama yapan Dostlar Divanı Koordinatörü Gazeteci-Yazar Sami Özey, “Dostlar Divanı bir gönül hareketi. İstanbul’da kuruldu. Kurucu ve üyeleri arasında Üniversite Rektörleri, Akademisyenler, Valiler, Belediye Başkanları, siyasetçiler, işadamları, esnaflar, emekliler… Dolayısıyla toplumun her katmanından insanların oluşturduğu gönül birlikteliği. 2 ay gibi bir süreye yakın toplanır. İstanbul merkezli bir toplantıdır. Ancak son zamanlarda bu toplantı Anadolu’ya da açılmaya başladı. Bugün de onlardan birini yaşıyoruz. Bu topluluğun amacı, sadece sevgi merkezli olup kucaklaşma ve istişareye dayanan bir hareket içinde bulunmak. İçimizde çok değerli insanlar var. Ama bu insanların bir ortak gayesi var, bu insanlar Dostlar Divanı çatısı altında toplandıkları zaman her türlü unvan kisvesini kapının dışında bırakır. Dostlar Divanı Türkiye’nin mozaiğidir” dedi.

FELSEFEMİZ; BİRLİKTELİK

Felsefelerinin Türkiye’nin şuanda en çok ihtiyaç duyduğu birliktelik olduğuna vurgu yapan Özey, “Anadolu’nun çeşitli yerlerinde de Dostlar Divanı’nın felsefesini ki bu felsefenin içerisinde; kucaklaşma, kardeşlik, birlik var. Türkiye’nin şu son zamanlarında çok ihtiyaç duyduğu birliktelik var. Onu tesis etmek için ve Alinur Aktaş Başkanımızın kıymetli davetine iştirak etmek için buradayız. Bu güzel şehri, Osmanlı kokan bu şehri gezmek için buradayız” diye konuştu.

ALTEPE İLE AKTAŞ’TA KATILACAK

Sami Özey, müze ziyareti sonrası İnegöl’ün marka değerlerinden biri olan Oylat kaplıcalarına gideceklerini de belirterek, burada kendi aralarındaki toplantıyı, sohbeti gerçekleştireceklerini söyledi. Oylat’taki Dostlar Divanı toplantısına Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte Bursa’dan da Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve bazı isimlerin katılacağı öğrenildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.