Bunun hesabını kimse veremez

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
14 Oca 2020 / Sal 19:13
/ 7.316 Kez Okundu
| |

İnegöl’e bağlı şehir merkezine 15 km uzaklıktaki Tekke Mahallesi’nde bulunan 55 yıllık köy camisinde oluşan çatlaklar cami cemaatine korku dolu anlar yaşatıyor.

Mahalle sakinlerinin kendi imkânları ile camiyi yıkıp yeni bir cami yapmak istediklerinde ise karşılarına engel olarak anıtlar kurulu çıktı.
Son zamanlarda artan depremler ile birlikte mahalle sakinleri caminin yıkılma korkusunu derinden hissederken 50 yıllık binanın hangi gerekçe ile anıtlar kurulu tarafından koruma altına alındığı ise bilinmemekte.

YIKILMA RİSKİ VAR
Tekke Mahalle Muhtarı Selami Koşucu camiyi kontrol etmesi için mühendis getirdiklerini, mühendisin caminin yıkılma riskinin olduğunu ifade eti.

ANITLAR KURULU İZİN VERMİYOR
Tekke Mahalle Muhtarı Selami Koşucu caminin yıkılma tehlikesi olduğunu ifade ederek “Biz burası için müftülüğe dilekçe verdik.  Müftülükte burasının yerinin sahibinin kim olduğunu araştırmamızı istediler.  Bizde araştırdık anıtlar kurulu burasının 2002 yılında korumaya almış.  Anıtlar kurulu müdürü ile yaptığım görüşmede bana sen buraya dokunamazsın dedi. Bu camiyi korumaya aldılar ama gelip bir kere bile kontrol etmediler bu cami yıkılıyor dökülüyor.  Burada namaz kılarken burnu kanasa Allah muhafaza bir depremde burası yıkılsa ölse bunun vebali kimde. Burada bir şey olsa müftülük gelip bana hesap soracak bende gidip anıtlar kuruluna hesap soracağım o zaman.  Biz bu camiyi yıkıp yenisini yapmak istedik anıtlar kurulu burayı yıkamayacağımızı söyledi. Biz bu camiyi yapacak sponsoru da bulduk kimseden her hangi bir talebimiz de yok, bu camiyi kendi imkânlarımız ile tekrar yapmak istiyoruz.  “ dedi.

ESKİ İMKÂNLAR İLE YAPILDI
Caminin eski imkânlar ile yapıldığını belirten muhtar Koşucu “Bu binanın her hangi bir özelliği yok. Bina 1966 yılında o an bu köyde yaşayan insanların kendi imkânları ile yaptığı bir cami.  Binada bir karış dahi demir yok, çimento yok o anki şartlarda söndürülmüş kireç, taş, tuğla ve tahta ile yapıldı. “

ANITLIK BİR DURUMU YOK
Anıtlar kurulu müdürüne sorduğu sorulara cevap alamadığını belirten Selami Koşucu “50 senelik bir yapının anıtlar kurulu ile ne alakası var. Ben bunu anıtlar kurulu müdürüne sorduğumda bana izahat yapamadı.  Bana ilk önce bu sorunun cevabını versinler. Gelsinler kendileri yapsınlar yada bıraksınlar biz yapalım.” Dedi.






Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.