Bursa Aile Ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü İlk Çalışmaları İnegölde

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bursa Aile Ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü İlk Çalışmaları İnegölde
 :
/ 1.005 Kez Okundu
| |

Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bursa Şubesi Müdür Yardımcısı Fikrîye Aydın, Sosyal Hizmetler Uzmanı Mehmet Tuncel ve psikolog Özgün Baştürk ile İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret ettiler.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bursa Şubesi Müdür Yardımcısı Fikrîye Aydın, 6 Nisanda başlayacak olan “Dostluk Kapısı” projesine “Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı” (BEBKA)’nın destekleri ile ilk çalışmalarına İnegöl’den Start vereceklerini belirti.

 

Aydın; “İnegöl’deki çalışmamız kapsamında 1762 kişi, İnegöl’de Aile Ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından bakım ücreti almaktadır. Hasta yakınlarına bakmakta olan kişilere baktıkları kişilerin bakımlarının daha iyi ve bilinçli yapabilmeleri için bilgi ve eğitimler vereceğiz. Bu çalışma sayesinde hasta ve hasta yakınlarına moral, motivasyon desteği de vermiş olacağız” dedi.

 

 

Ziyaretle ilgili açıklama yapan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise; “Bugün çok değerli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcımızı ve değerli yetkililerini ağırlıyoruz. Öncelikle hem bir Belediye Başkanı hem de bir vatandaş olarak, mutlu ve huzurlu olduğumu belirtmek istiyorum. Çünkü sosyal devletin gereği, yaşlısına, evde bakıma muhtaç olanlara, beraberinde engellisine sahip çıkar. Allah’a şükürler olsun ilçemizde de, ülkemizde de son yıllarda bu konuda ciddi atılımlar yapıldı. Bu projelerden bir tanesi ise yaşlılarımıza evde bakım adına, onlara bakan kişilere ödenen ücretler. Tabii ücret işin her şeyi değil, beraberinde onlara manevi anlamda sahip çıkmak, dertleriyle dertlenmek, onlara daha özenli ve itinalı bakabilmenin muhakkak ki usul ve yöntemleri var. İl müdürlüğümüz, valiliğimiz ile birlikte bununla alakalı bir çalışma yaptı. İlk pilot uygulaması da İnegöl’de gerçekleştirilecek” dedi.

 

 

1700 küsur bakıcının 50’şer kişilik gruplar halinde eğitimlerinin gerçekleştirileceğini belirten Aktaş; “Yaklaşık 20 -25 gün sürecek bir uygulama. Dolayısıyla İnegöl’ün bu manada önemli bir merkez olabileceğini düşündükleri için Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü özellikle bu projeye İnegöl’den başlattılar. Bizlerde Belediye olarak, şahsım olarak, bu konu ile alakalı destek vereceğimizi, konunun yanında olacağımızı, özellikle ifade etmek istiyorum. Ben böyle hayırlı çalışmaların artarak devamı noktasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.