Bursa Fayı İnegöl’e Kadar Uzanıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bursa Fayı İnegöl’e Kadar Uzanıyor
07 Haz 2016 / Sal 11:44
/ 7.582 Kez Okundu
| |

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Okan Tüysüz Bursa’daki fayın Gürsu üzerinden İnegöl’e ulaştığını ifade etti.

Bursa'nın Gürsu ilçesinde, saat 07.09'da 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Meydana gelen deprem sonrası NTV’de soruları cevaplayan İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Okan Tüysüz “ Bu sarsıntılar normal bir durum. Çünkü Bursa geçmişte de önemli depremlerden etkilenmiş bir bölge. Bursa’nın içerisinde aktif bir fay geçiyor. 1855 yılında meydana gelen 2 önemli depremle Bursa’da ciddi bir tahribat ve can kaybı yaşanmıştı. ”

FAY İNEGÖL’E KADAR UZANIYOR

Bursa’daki fay hattının İnegöl’e kadar uzandığını belirten Tüysüz “Fay hatlarına baktığımız zaman Bursa’nın içerisinden geçen fay Manyas’ın çevresinden geçer ve Edremit Körfezine gider. Bursa’nın doğusundan geçen bu fay Gürsu’dan geçerek İnegöl yöresine kadar uzanır. Bu fay kuzey Anadolu fayının bir kolu olarak değerlendirilir. Bazı araştırmacılar bu fayın bağımsız bir fay olduğunu söylerler ama sonuç olarak bir şeyi değiştirmez. Bursa bölgesi Türkiye’nin önemli deprem kuşaklarından bir tanesi. Bugün yaşanan depremde bu fay üzerinde hareketliliğin devam ettiğini gösteren bir işaret olarak değerlendirilebilir.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.