Bursa’da İnegöllü hazımsızlığı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bursa’da İnegöllü hazımsızlığı
20 Ara 2018 / Per 18:35
/ 36.189 Kez Okundu
| |

Bursa’da Alinur Aktaş’ın aday gösterilmesinin ardından ortaya birçok iddia atılırken en son atılan iddia ise Aktaş’ın adaylıktan alınacağı Ayhan Salman’ın istifa iddiası oldu.

Bursa’da son günlerde MHP İl teşkilatı ile AK Parti il teşkilatı arasında problemler olduğu bu yüzden AK Parti Genel Merkezi tarafından Alinur Aktaş’ın görevden alınacağı hatta AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman’ın istifa edeceği iddiaları ortaya atıldı.

Yeni Marmara Köşe Yazarı Ersel Peker “Alinur Aktaş'ın adaylığı birilerini neden bu kadar panikletti?” başlıklı köşe yazısında bazı kesimlerin Aktaş’ın aday olmasını hazmedemediğini vurgulayarak hırsları akıllarının önüne geçti ifadelerini kullandı.

İŞTE O KÖŞE YAZISI

Alinur Aktaş'ın Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı o ana dakikalar kala dahi bu durumu hazmedemeyenler bir grup, başka bir ismin açıklanacağını öne sürecek kadar hırslarının akıllarının önüne geçtiğine tanık olmuştuk.

Anlaşılan o ki, geçmişte Bursa'yı siyaseten babalarının çiftliği zannedenlerin oyununu Cumhurbaşkanı'nın bozması da tatmin etmemiş olacak.
Nitekim, sözde son yapılan anketlerde Alinur Aktaş'ın adaylığının beklentilerin altında kaldığı bu nedenle de muhtemel AK Parti-MHP ittifakı uzlaşmasıyla da desteklenecek ortak yeni bir ismin Bursa için aday gösterileceği yalanı yaymaya çalışılıyor.

Gerçekmiş gibi kasıtlı çıkarılan yalanların doğru olup olmadığının en güzel ispatı kişinin ne söylediğinden ziyade kimin söylediğine bakmak gerekir.
Bunun analizini yapabilen herkes yazılıp çizilenlerin maksadını daha iyi anlayacaktır.

Alinur Aktaş'ın aday gösterilmesini sindiremeyenlerin şimdi de Bursalı bir ismin neden aday gösterilmediğinden AK Parti'nin seçimlerde sekteye uğrayacağı algısı oluşturmaya çalışıyorlar.
Bunu söyleyenlerin önce kendi kimlik kartlarında nereli olduklarına bakmalıdırlar!

Etnik milliyetçilik üzerinden yıpratılmak istenilen Aktaş'ın İnegöl, eşinin Bursa doğumlu olmasının adaylığının sakıncalıymış gibi öne sürecek kadar edepsizleşen bu güruhun kimler tarafından maksatlı yönetildiği çok iyi biliniyor.

Hatta geçtiğimiz hafta bu sütunlardan aktardığımız AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman'ın Bursa özelinde AK Parti'nin MHP ile ittifak durumuna yönelik öngörülerinin krize neden olmuş gibi çığırtganlık yapmak, öküzün altında buzağı aramaktan ibarettir.

Zira dün görüştüğümüz MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı, iki parti arasında vurgulanmak istendiği gibi krize neden olacak en küçük bir olumsuzluğun söz konusu olmadığını belirterek şunları söyledi:
"Bazı meslektaşlarınızın yalan beyana kılıf olarak 'kulis bilgisi' şeklinde ifade edilenlere itibar edilmemesini rica ediyorum. Biz genel merkezimizin vereceği talimat dışında açıklama yapmamız mümkün değildir."
Başkan Kalkancı'nın sözleri, ittifak sürecinin oluşmasını istemeyenlere ne de güzel cevap niteliğinde olmuştur.

30 yılı aşkın süredir mesleğimiz gereği seçim takip ediyorum, sürecin bugünkü kadar seviyesizliğe indirgendiğine ilk kez tanık oluyorum.
Bu çirkinliklere neden olanların başlıca müsebbibi hırsı aklının önüne geçen iki yüzlü bazı siyasetçilerdir.

Çünkü bunlar hazımsızdır...

Hep daha fazlasını elde etmek adına siyaseti menfaatleri yönünde kullananlardır...
Lafa gelince onlardan doğrusu, dürüstü yoktur.

İstedikleri olmayınca daha doğrusu oyunları bozulunca bu kez de savunma mekanizması olarak sosyal medyayı kullananların unuttukları bir şey vardır.
Öyle ya da böyle hepimizin bu şehirde yaşıyor olduğumuzdur.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.