Bursa’daki art arda 2 depremin ardından flaş açıklama

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bursa’daki art arda 2 depremin ardından flaş açıklama
#İnegöl | Haber Merkezi
04 Ara 2023 / Pzt 12:30
/ 12.133 Kez Okundu
| |

Bursa merkezli 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından, depremle ilgili açıklamalarda bulunan Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Dr. Naci Görür, depremin Zeytinbağı Fayının Gemlik Körfezi içindeki kısmında gerçekleştiğini belirterek, 'Kuzey kolda deprem bekliyoruz' dedi.

Bursa’nın Mudanya ilçesinde saat 10.42'de 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Bursa’nın yanı sıra çevre illerden de hissedildi. Depremin ardından, Bursa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, herhangi bir olumsuzluğun olmadığı belirtildi.

Depremin ardından açıklamalarda bulunan Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Dr. Naci Görür, depremin Zeytinbağı Fayının Gemlik Körfezi içindeki kısmında gerçekleştiğini belirterek, "Bu fay KAF'ın güney kolunun bir parçası. Güney kol yavaş hareket eden ama stres biriktiren bir fay zonu. 1999 depremlerinde tahmin ediyorum stres kaybına uğradı. Biz şimdi depremi kuzey kolda bekliyoruz" dedi.

Görür, sözlerine şöyle devam etti:

“Şu an bir sıkıntı görmüyorum ama Gemlik'te önlem alınarak bu yerleşim alanı deprem dirençli hale getirilmelidir. Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir ve doğrudan Gemlik fayının üzerindedir. Geçmiş olsun.”
Depremle ilgili olarak AFAD da bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Bursa'nın Mudanya ilçesinde 20 Temmuz 2023 günü saat 12.40'ta 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Depremin derinliği 10,0 km olarak ölçülmüştür. Deprem Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, İstanbul ve çevre illerde hissedilmiştir. Depremde herhangi bir can kaybı ve yaralanma meydana gelmemiştir" denildi.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.