Bursalılar dikkat!!! Bin 500 TL destek çeki verilecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bursalılar dikkat!!! Bin 500 TL destek çeki verilecek
#İnegöl | Haber Merkezi
20 Mar 2024 / Çar 12:41
/ 24.603 Kez Okundu
| |

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2024 yılını 'emekli yılı' ilan ederek emeklilere yönelik yeni bir sosyal destek projesi başlattı. Bu proje kapsamında emeklilere her iki bayramda da 1.500 TL tutarında Bayram Destek Çeki verilecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2024 yılını " emeklilerin yılı" ilan ederek sosyal destek projelerini genişletiyor. Başkan Alinur Aktaş'ın açıklamasına göre, bu kapsamda emeklilere her iki bayramda da bin 500 TL destek sağlanacak.
 
Başvurular, ilk olarak 1 Mart'ta başlamış ve 15 Mart'ta sona ermesi planlanmıştı. Ancak yoğun talep üzerine başvuru süresi 24 Mart Pazar gününe kadar uzatıldı.
 
Başvurular, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve emekli aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı veya ölüm aylığı alan 18 yaş ve üstü kişiler tarafından belediyenin resmi internet sitesi üzerinden yapılabilmektedir.
 
Başvurunun kabul edilmesi halinde, başvuru sahibine kısa mesaj (SMS) yoluyla bilgilendirme yapılacak ve belirtilen destek miktarı verilecektir.
 
Ayrıca, emeklilere sağlanacak yardım miktarının enflasyona göre artabileceği de belirtilmiştir. Kurban Bayramı'nda destek miktarının 2 bin ila 2 bin 500 TL arasında olabileceği ifade edilmiş ve başvuruların gerektiğinde uzatılabileceği vurgulanmıştır.
 
Başvuruların Merkezi Nüfus İdare Sistemi (MERNİS) kayıtlarına göre değerlendirileceği ve aynı ikamet adresinden sadece bir kişinin başvuru yapabileceği de hatırlatılmıştır.
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi, emeklilere yönelik bu destek programıyla sosyal yardımlarını genişleterek, emeklilerin hayatını bir nebze olsun kolaylaştırmayı hedeflemektedir.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
Sebahattin emirli / 20 Mar 2024 / Çar 11:52
Almayayım rüşvete girer