Bursa'nın 13 ilçesi deprem riski taşıyor! İşte o ilçeler

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bursa'nın 13 ilçesi deprem riski taşıyor! İşte o ilçeler
#İnegöl | Haber Merkezi
14 Oca 2024 / Paz 11:14
/ 11.052 Kez Okundu
| |

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, Bursa'da olası bir depremde 13 ilçede sıvılaşma riski olduğunu söyledi.İnegöl’de de sıvılaşma riski olduğunu açıklayan Er, deprem konusunda da önemli uyarılarda bulundu.

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er olay.com.tr’de yaptığı açıklamada, Türkiye'de 24 ilin fay hattı üzerinde olduğunu ve Bursa'nın da bu iller arasında yer aldığını hatırlattı. Bursa'da olası bir depremde zemin özelliklerine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Er, "Kahramanmaraş depreminde Hatay'ın zemin özelliklerinden dolayı depremden daha fazla etkilendiğini gördük. Bursa'da da benzer zemin özellikleri taşıyan yerler var. Bu bölgeleri sıralayacak olursak; Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım, Karacabey, İnegöl, Gemlik, Mustafakemalpaşa, Mudanya, Kestel, Gürsu, Yenişehir, Orhangazi ve İznik. Sıvılaşma olmayan ise 4 ilçemiz var; Orhaneli, Büyükorhan, Harmancık ve Keles." dedi.

Er, Bursa'da 2012 yılından önce 150, 158 civarında aktif fay hattı bulunduğunu, bu rakamın arttığını da kaydederek, "Şimdi 500'e yakın fay hattı var. Bir yerde fay hattı yoksa orada deprem olmaz. Deprem oluyorsa orada fay hattı vardır. Bursa'da yerleşim yerlerinde geçen aktif fay hatlarımız var." diye konuştu.

Er, Bursa'da yaşayan vatandaşların olası bir depreme hazırlıklı olması gerektiğini belirterek, "Bursa'da yaşayan vatandaşlar depreme karşı bilinçli olmalı. Deprem çantası hazırlamalı, deprem anında nasıl davranacaklarını öğrenmeli ve güvenli bir yerde yaşam sürmeliler." ifadelerini kullandı.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.