Bursa’nın çöpü İnegöl’e mi gelecek?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
02 Haz 2020 / Sal 08:34
/ 6.543 Kez Okundu
| |

Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanı Hasan Eroğlu yaptığı açıklamada Bursa’nın çöpünün İnegöl’e geleceğini ve bu çöpten elde edilen ekonomik değerden İnegöl’ün faydalanabilecek mi sorusunu sordu.

Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanı Hasan Eroğlu yaptığı açıklamada “Üçüncü gündem maddemiz ise Katı Atık Depolama Merkezi. Saadet Partisi olarak özellikle geri dönüşüm projelerine sıcak baktığımızı belirtmek isteriz. İnegöl’deki katı atıkların yani çöplerin düzenli bir alanda enerjiye dönüştürülmesi çok iyi bir faaliyettir. “ dedi

YILDIRIM, KESTEL VE GÜRSU’NUN ÇÖPLERİ İNEGÖL’E GELECEK
“Ancak geçtiğimiz ay Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Alinur Aktaş yaptığı bir açıklamada, İnegöl’deki tesisi entegre tesise dönüştüreceğini söyledi. Bunun sebebi olarak da Bursa’da Yenikent’te bulunan depolama alanını kapatmak istediklerini ifade etti. Yıldırım, Kestel ve Gürsu’nun çöplerini bir ara istasyonda toplayarak İnegöl’e getireceklerini, buradaki tesiste enerjiye çevireceklerini ve bununla 20.000 konutun elektrik ihtiyacının karşılandığını ifade etti. Yine konuşmasında, İnegöl’deki tesisten bugüne kadar yıllık 8,5 milyon lira gelir elde ettiklerini, entegre tesisin yapılmasıyla birlikte bu rakamın yıllık 20 milyon liraya çıkacağını da belirtti.”

EROĞLU’NDAN 4 KRİTİK SORU
Şimdi burada bulunan siz değerli basın mensupları aracılığıyla İnegöl Belediye Başkanımız Sayın Alper TABAN beye sormak istiyorum:
1)            Sayın Başkanım, bugüne kadar Sayın Alinur Aktaş’ın ifade ettiği yıllık 8.5 milyon liralık gelirden İnegöl’e ayrılan pay ne kadar olmuştur?
2)            İnegöl’deki tesisin entegre tesise dönüştürülmesi ve Yıldırım, Gürsu ve Kestel’in çöplerinin İnegöl’e getirilmesi ile ilgili Büyükşehir Belediyesi İnegöl Belediyesi’nden onay veya görüş almış mıdır?
3)            Entegre tesis yapılmasıyla birlikte Bursa’dan İnegöl’e günde kaç kamyon çöp geleceği, bunların hangi yollardan geçeceği belli midir?
4)            Yapılacak Entegre tesisten sonra Sayın Alinur AKTAŞ’ın belirttiği yıllık 20 Milyon lira gelirin ne kadarı doğrudan İnegöl’de kullanılacak veyahut da İnegöl Belediyesi’ne ne kadarı aktarılacaktır?

ÖZEL ŞİRKETE İHALE EDİLMİŞ
“Tekrar ifade etmek istiyoruz ki; Yapılan proje içerik itibariyle doğrudur. Tabi böylesine karlı bir projeyi doğrudan belediyemizin yapmasını gönül isterdi. Ancak yine özelleştirme ile bu iş özel bir şirkete ihale edilmiş.  Tesisin doğaya bir zarar verip vermediğini veyahut da başkaca çevre felaketlerine yol açıp açmayacağını bilmiyoruz. Bu konuda belediyenin veyahut da ilgili idarelerin gerekli raporlamaları yaptıktan sonra ruhsat verdiğini umuyorum. “

BİZİM NE FAYDAMIZ OLACAK?
“Ancak bizim bu sorularımızda aradığımız hususu belirtmek istiyorum; Bunca çöpü, sıkıntıyı ve riski çekecek olan İnegöl halkı yani haliyle İnegöl Belediyesi olurken bunun karşılığında gördüğü fayda nedir veya ne olacaktır?  “Eğer ki Büyükşehir Belediyesi bu kadar karlı bir yatırımı İnegöl’ün sırtından yürüterek İnegöl’e tabiri caizse zırnık koklatmıyorsa kusura bakmayın. Bu durumda başta İnegöl Belediye Başkanımız olmak üzere aynı partiye mensup bütün arkadaşların oturup bunu düşünmesi gerekir. Yıllar önce Büyükşehir yasası ile ilgili yana yakıla söylediğimiz hususları da hatırlamaları gerekir. “





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.