Bursa’nın tanıtımına İTSO’dan tam destek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bursa’nın tanıtımına İTSO’dan tam destek
 :
/ 1.598 Kez Okundu
| |

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, Valiliğin, yöresel değerleri tanıtım aracı haline getirerek Bursa’yı özellikle Gastro turizmde (yemek turizmi) çekim merkezine dönüştürmeyi amaçlayan ‘Menşei Bursa’ projesine her türlü desteği vereceğini söyledi.

Bursa Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Filiz Çilingir, Proje Koordinatörü Dr. Arzu Erdi ile İpek Hacer Topuz ve Erhan Sevimli’den oluşan ekip, İnegöl Ticaret Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl’ı ziyaret ederek, proje hakkında bilgi verdi. İTSO Genel Sekreteri Mustafa Şentürk’ün de hazır bulunduğu ziyarette, Bursa’nın tarım ve gıdaya dayalı yöresel değerlerinin turizm değerine dönüştürülmesiyle etkili bir tanıtımın amaçlandığına vurgu yapıldı.
 

EĞİTİM ÇALIŞMALARI YAPILACAK

İlçelerdeki Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ziraat Odaları ve üretici birliklerinin, coğrafi işaret konusunda teşvik edileceğini açıklayan Valilik Proje ekibi, coğrafi işaret almış ya da alabilecek ürünlerin kullanılarak hem ilçelerin hem Bursa’nın tanıtımının sağlanması için eğitim çalışmaları düzenleneceğini bildirdi. Proje ekibi, İnegöl Köftesi’ne coğrafi işaret almış bir ilçe olan İnegöl’de yapılacak eğitim çalışmasına, İTSO’nun ev sahipliği yapmasını,  farkındalık eğitimlerinde odanın deneyimlerini paylaşmasını istediklerini dile getirerek, ilçelerdeki ürünlere alınacak coğrafi işaretin Bursa için de büyük önem taşıdığı kaydedildi.
 

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

İTSO Başkanı Metin Anıl da, gıda ve tarım ürünlerinde Bursa’nın turizm açısından tanıtımına katkıda bulunacak markalaşma çalışmalarına her türlü desteği vereceklerini söyledi. Yapılacak çalışmalarla bu değerlerin çağdaş bir görselliğe ulaştırılacağını belirten Anıl, ‘Bursa Valiliği’nin planladığı Gastronomi festivali, Aşçılar Festivali gibi etkinlikler Bursa’yı Gastro turizm alanında bir çekim merkezi haline getirecektir. İTSO olarak bu tür etkinliklerde yer alarak Menşei Bursa projesinin başarıya ulaşması için üzerimize düşeni yapacağız’ dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.