Bütünşehir Kanunu Tabela Söktürdü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bütünşehir Kanunu Tabela Söktürdü
03 Ağu 2015 / Pzt 11:53
/ 4.212 Kez Okundu
| |

Mart 2014 tarihinden itibaren Büyükşehire dâhil olan İnegöl, ilçe halkı yaşadığı zamlarla büyükşehir kanunundan rahatsızlık duymaya başladı.

Bursa – Ankara karayolu üzerinde 20 senedir tabelasını asan bir firma büyükşehir belediyesinin istediği afaki reklam ücretinden dolayı tabelasını imha etti.

2014 yerel seçimlerden sonra İnegöl belediyesinin Bursa büyükşehir belediyesine bağlanmasından sonra hizmet beklerken ilk darbeyi su zammı ile aldı.

2. ZAM ŞOKU

Su zammının şokunu İnegöllüler atlatırken 2. Darbe ise reklam tabela vergilerinden geldi. Bursa-Ankara karayolu üzerinde bulunan firmaların firmalarını belirtmek için kendi mülkleri içerisinde astıkları tabelalardan büyükşehir belediyesi ücret talep etti.

%1300 ZAM

Büyükşehir belediyesine bağlanmadan önce yıllık 150 TL ödediklerini ifade eden Yeltekin isimli firma sahibi Muzaffer Yeltekin “Salı günü Büyükşehir belediyesinden İsmail İmamoğlu isimli bir kişi İlan reklam tabela vergileri için arıyorum dedi. Yol boyundaki firmaların tabelalarının hepsinin resimlerini çektik beyannamelerini vermelerini bekliyoruz, ay sonuna kadar beyannamelerinizi verin dedi. Benimde Büyükşehir e-belediye üyeliğim vardı. Beyanname vermek için e-beyanname sisteme girdim. Tabelamın ölçüsünü verdim 2100 TL ücret çıktı. En küçük boyutlardan hesapladım 1500 TL gibi bir ücret çıktı karşıma. Ben her sene 2100 TL tabela için ücret veremeyeceğim gibi aldım spirali elime devirdim tabelayı. Eğer ben 2100 TL’lik tabelamın ölçülerini girse idim benden 4500 TL gibi bir ücret alacaklardı. Geriye dönük borçlandırıyorlar Mart 2014 ve 2015 yılın vergisini alacak ve  gecikme bedelleri ile tahsil edeceklerdi. Bende tabelayı çok ufak bir boyutta tabela koydum.” Dedi.

BU FİRMAMIN KİMLİĞİ

Kendi mülkü içinde bulunan bir tabeladan bu kadar ücret alınmasından rahatsız olan Muzaffer Yeltekin “Benim cebimde bir kimlik var bu benim kimliğim ben ile alakalı bilgiler var aynı şekilde kendi iş yerimin önünde tabela var ve kendi mülkümün içinde bu da kendi iş yerimin kimliği ben iş yerimin önünde değil her hangi bir yerde işim ile alakalı bir tabela çalışması yapıyorsam bu bir reklamdır ama kendi iş yerimin önüne koyuyorsam benden reklam vergisi alamazsın var sayalım aldın 2100 TL her sene alamazsın sen benim ortağım mısın? Yarın öbür gün diğer firmalara da gidecekler. Ben şimdi insanlara yerimi tarif edemiyorum. Tabelam yok benim şuan devlet kendi de bulamayacak yarın öbür gün vergi memuru gelecek yerimi bulamayacak Ankara yolu numara 16 diyeceğim arasın dursunlar”. Dedi. 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.