Çalışan sayısı 5 bine yükselecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çalışan sayısı 5 bine yükselecek
#İnegöl | Haber Merkezi
02 Eyl 2019 / Pzt 09:41
/ 8.482 Kez Okundu
| |

Türkiye’nin ilk Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde inşaatlar tüm hızıyla sürüyor. Mobilya İhtisas OSB’de fabrika sayısı yılsonunda 90’a, çalışan sayısı da 5 bine yükselecek.

OSB yönetimi tarafından yapılacak olan İtfaiye binasının temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende 2 Milyon liraya alınan son teknoloji İtfaiye araçları da tanıtıldı.
 
Törene Kaymakam Şükrü Görücü, AK parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ katıldı.
 
?Türkiye’nin pek çok ilinden daha büyük bir ekonomik canlılık ve nüfus dinamiğine sahip olan İnegöl’de 2 binin üzerinde mobilya üreticisi 42 bin kişiye istihdam sağlıyor. İnegöl, tek başına Türkiye mobilya üretiminin yüzde 40’ını, ihracatının ise yüzde 17’sını gerçekleştiriyor. Geçen yıl 424 milyon dolarlık ihracat yapan mobilyacıların ithalatı ise sadece 3.4 milyon dolar. Sektör, İnegöl ihracatının yüzde 42.’sini kapsıyor. İnegöl’ün ekonomisinde önemli bir yer tutan mobilya sanayinin planlı sanayi olarak büyümesi için 2006 yılında Türkiye’nin ilk Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruldu. 2011 yılında üretimlerin başladığı İnegöl Mobilya Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (2.OSB), bugün 65 fabrika faaliyet gösteriyor. Fabrika inşaatlarının tüm hızıyla sürdüğü bölgede yılsonunda fabrika sayısının 90’a ulaşması bekleniyor.
 
 İSTİHDAM 5 BİNE YÜKSELECEK
 
?İnegöl Mobilya Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kaymakam Şükrü Görücü, 2009 yılında inşaat çalışmalarına başlayan iki fabrikanın 2011 yılında 2. OSB’de üretime geçtiğini hatırlattı. Görücü, “Birinci etabı 4 bin 100 dönüm, ikinci etabı da 2 bin 650 dönüm olmak üzere toplam 6 bin 750 dönüm arazi üzerinde planlanan bir OSB. Şu anda 65 fabrika faaliyette ve 3 bin 500’ün üzerinde çalışan var. Aynı zamanda inşaat çalışmaları süren 30 fabrika var. 2019 yılının sonunda üretim yapacak olan toplam fabrika sayısının 90 civarında olmasını bekliyoruz. Çalışan sayısı ise 2019 yılında bitecek fabrikalarla birlikte 5 bin civarına yükselecek” dedi.


 
 TEMEL HİZMETLER İÇİN YATIRIMLARA BAŞLANDI
 
?Fabrikaların yanı sıra çevre düzenlemesi ve sanayicilerin ihtiyaç duyacağı hizmetlerin sağlanması için gerekli alanların da oluşturulmaya devam ettiğini ifade eden Görücü, bölge için 2 milyon liralık yatırımla 2 (iki) adet tam teşekküllü son teknolojiye haiz itfaiye aracı alındığını, alınan itfaiye araçlarını OSB'nin haricinde tüm İnegöl'ün hizmetine açtıklarını ve bunun yanında da toplam 770 metrekare iki kat olacak şekilde itfaiye hizmet binası inşaatına başlandığını, İtfaiye teşkilatının işletme kısmının Bursa Büyük Şehir Belediye’si İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından yapılacağını konuyla ilgili Büyük Şehir Belediyesi ile karşılıklı protokol yapıldığını, ayrıca bölge içi güvenliğin sağlanması için Jandarma Genel Komutanlığı ile protokol yapıldığını ve Bu kapsamda Bölge içerisinde hizmet verecek Jandarma birimi için 564 m2 iki kat olacak Jandarma hizmet binası inşaatına başlandığını, hizmet binasının bölge müdürlüğü tarafından yapılıp Jandarma Genel Komutanlığı tarafından işletileceğini ve konuyla ilgili çalışmalara başladıklarını duyurdu. Kaymakam Şükrü Görücü, İtfaiye ve Jandarma Hizmet Binalarının 31.12.2019 tarihinde tamamlanarak bölge hizmetine sunulacağı, ayrıca bu iki binanın hemen yanına bölge ihtiyaçları için önemli olan OSB Sağlık Ocağı hizmet binasının yapılacağını konuyla ilgili Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ile protokol aşamasında olunduğunu da ifade etti.
 
?OSB’nin güvenlik ihtiyacının karşılanması için 600 bin liralık yatırımla güvenlik kamera sistemi kurulacağını dile getiren Kaymakam Şükrü Görücü, “110 kamera ile 2. OSB 24 saat izlenecek. Akıllı yazılım güvenlik birimlerine anlık uyarı verecek. Yol aydınlatmaları ve kaldırımların tamamlanması çalışmaları yapılacak. Sosyal donatı alanları yapılacak” diye konuştu. Görücü, mobilya sektörünün üretim üssü olarak kurgulanan İhtisas OSB’nin daha da gelişmesi ve örnek bir merkez olması için önümüzdeki 4 yılda 54 milyon lira civarında yatırım yapılacağını, yapılacak olan yatırımlarla ilgili İnegöl Vergi Dairesinden KDV İstisna belgesi alındığını bölgenin bu yatırımlardan toplam KDV avantajının 9,7 Milyon TL civarında olacağını söyledi.


 
 OSB'DEN 4 YILDA 54 MİLYON TL YATIRIM
 
?Bölgedeki firmaların küresel ölçekte geniş bir coğrafyaya mal sattığına işaret eden Kaymakam Şükrü Görücü , Türkiye’ye örnek bir uygulama alanı olan İnegöl Mobilya Ağaç İşleri İhtisas OSB de düzenli, disiplinli, planlı bir OSB için gerekli tüm çalışmaların yapıldığını aktardı. Görücü, fiziki şartları her geçen gün iyileştirilen İhtisas OSB’nin mobilya üreticilerinin yeni üretim üssü olma yolunda emin adımlarla ilerlediğine dikkat çekerek, “Bölgenin daha da gelişmesi ve örnek bir merkez olması için 4 yılda 54 milyon lira civarında yatırım yapılacak. Yapılacak yatırımlar kapsamında OSB ile İnegöl Yenişehir arasında ulaşımı sağlayan bağlantı yolunun 3 çıkış, 2 iniş olmak üzere projesi tamamlandı ve yeniden yapılacak. Bölgenin kanalizasyon ve yağmur suyu altyapısı ile arıtma tesisi ve Organize Sanayi  Bölgesi doğalgaz altyapısının yapılması ile ortak hizmeti sağlayan sosyal tesis alanlarının yapımı ve İhtisas OSB’de cami, kreş binası, sağlık birimi, ticaret alanları kafe ve restoran yapımlarıyla ilgili projelendirme çalışmaları bitmiş durumda. Hafriyat çalışmalarına başlıyoruz. Yatırımlarımızı önümüzdeki 4 yıl içerisinde tamamlayarak sanayicilerin hizmetine sunmayı hedeflemekteyiz. Ayrıca İnegöl Gümrük Müdürlüğü hizmet binası, açık ve kapalı gümrük alanları, tır parkı ve akaryakıt istasyonundan oluşan birimlerin inşasına da başlanacak. Bölgemiz sanayiciye ucuz arsa temin etmesi bakımından oldukça avantajlı. Yenişehir Havaalanı’na 26 km, Gemlik limanlar bölgesine 80 km mesafede. Yine önümüzdeki yıllarda bölgemiz yakınlarında gerçekleşecek Yenişehir-Bozüyük hızlı tren hattı ve Ankara-Bursa otoyolu ile bölgemizin bir cazibe merkezi haline geleceğine ve İnegöl Mobilya Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin yapılan çalışmalar ve İnegöl Vergi Dairesinden alınan KDV İstisna belgesi doğrultusunda yapılacak olan yatırımlarla Türkiye'de örnek gösterilecek bir OSB olacağına yürekten inanıyoruz” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.