Canlı yayında İnegöl’deki deprem fay hattını konuştu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
08 Şub 2020 / Cmt 18:46
/ 11.432 Kez Okundu
| |

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy Beyaz TV’de katıldığı programda Bursa ve İnegöl bölgesine dikkat çekerken, Aydın bölgesinde bir kırılmasının söz konusu olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy Beyaz TV'de katıldığı programda yaptığı açıklamada “İnegöl’den Uludağ’ın kesimi, Ulubat’tan gelen ve Manyas’a giden büyük bir hat var.  Bu hatta Uludağ güneye çekiliyor. İnegöl ovası, Uluabat Ovası, Manyas Ovası çöküyor. 1855’de batıda ve doğuda iki deprem olmuş. 1964’te Manyas’ta deprem olmuştu. 1953’de Gönen’de deprem olmuştu.”

AYDIN’A DİKKAT ÇEKTİ

Aydın’a dikkat çeken Üşümezsoy, Bursa depremi ile alakalıda açıklamalarında İnegöl’den bahsederek “Aydın’dan Kuşadası’na doğru gittiğinizde bir açılma söz konusu. Denizli, Kuyucak, Aydın, Germencik bölgesine doğru bir genişleme söz konusu. Akhisar fayına doğru giden bir fay sistemi var. Burada bir gerilim söz konusu. Bursalıların çok korkuları var, bu fay düşey kırılmış 1800’lü yıllarda Doğu Anadolu fayında olan bir deprem bir daha tazelenebiliyor. Uludağ’ın yükselmesi Bursa ve İnegöl ovasının çökmesi ile beraber olmuştur.”ifadelerini kullandı.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.