Çayyaka Gençleri’nden Çanakkale Zafer Programı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çayyaka Gençleri’nden Çanakkale Zafer Programı
 :
/ 459 Kez Okundu
| |

İnegöl’e bağlı Çayyaka köyünde faaliyette bulunan Gençlik Derneği tarafından, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99’uncu Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma haftası kapsamında, köyde anma programı düzenledi. Zaferin coşkusu ve 250 bin şehidin hüznünün yaşandığı programda, şehitler rahmetle anıldı.

Çayyaka köyünde gençlerin oluşturduğu ve kısa bir süre önce resmen faaliyete başlayan Çayyaka Köyü Gençlik Derneği, ilk etkinliğini gerçekleştirdi. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99’uncu yılı nedeni ile önceki akşam köyün düğün salonunda program düzenlendi.

Köy gençlerinin uzun uğraşları sonucu hazırlanan programa, İnegöl Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Uğur Baş, Orman Kooperatifi Birlik Başkanı İlhami Dursun, İnegöl Manavlar Kültür Derneği Başkanı Seydi Oktay, Ertuğrulgazi Kültür Derneği Başkanı Cafer Atan, Sarıpınar, Akıncılar ve Çavuşköy gençleri, Modifiye İnegöl grubu ve bazı köy muhtarları ile Çayyaka köyü halkı katıldı.

ÇANAKKALE DÜNYANIN EN BÜYÜK ŞEHİTLİĞİDİR

Programın açılış konuşmasını yapan Çayyaka Köyü Gençlik Derneği Başkanı Hasan Türer, “Tarihi şan, şeref ve kahramanlıklarla dolu büyük Türk milletinin vatan sevgisinin, şahadetle imtihan olduğu Çanakkale Deniz Zaferinin 99’uncu yıl dönümünü idrak etmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Çanakkale, dönemin en önemli güçlerine karşı bir parça toprak bile vermemek için Türk’ün kanı ile canı ile savaştığı bir namus simgesidir. Bu nedenle Çanakkale bizim için bir bölgenin adından öte, her bir karış toprağına dağ gibi yiğitlerin uzandığı, dünyanın en büyük şehitliğidir” dedi.

4 AİLEYE BAYRAK HEDİYE EDİLDİ

Konuşmanın ardından hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldıktan sonra, program Çanakkale Zaferine ilişkin çeşitli etkinlikler ve konuşmalarla devam etti. Programa katılan Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Uğur Baş, köyde bulunan 4 aileye birer Türk Bayrağı hediye etti.

ŞEHİT MEZARLARI ÇİÇEKLERLE SÜSLENDİ

Ayrıca köyün gençleri, Çayyaka’da bulunan 2 şehitlik mezarlığında da çevre düzenlemesi yapıp, şehit mezarlarını çiçeklerle süslediler. Gençlerin bu duyarlığı başta köy halkı olmak üzere, program için köye gelip şehitlikleri gezen protokolün de beğenisini topladı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.