Celal Ter’den Onlinespor’da gündeme dair önemli açıklamalar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
22 Kas 2022 / Sal 15:09
/ 2.036 Kez Okundu
| |

İsmail Durmuş ve Metin Aydın’ın sunduğu Her Pazartesi Akşamı İnegöl Online sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan Onlinespor yine gündeme damgasını vurdu.

Kafkasspor başkanı Celal Ter’in konuk olduğu program sosyal medya hesapları üzerinde 140 bin kişiden fazla kişiye erişen programda gündeme dair çok önemli konular konuşuldu.
Kafkasspor başkanı Celal Ter’in program yorumcuları İsmail Durmuş ve Metin Aydın’ın ve canlı yayını takip eden izleyicilerin sorularına cevap verdi.
İşte programda öne çıkan konu başlıklarından bazıları;

SAHANIN YENİLENMESİNİ İSTEDİ BİZ SUÇLU OLDUK
Sanayi sahasının yenilenmesi ile alakalı konuşan Kafkasspor başkanı Celal Ter “Cengiz  kardeşim bu konuda profesyonel bir çalışma hazırladı, dosya haline getirdi. Bunu milletvekilimize sunduk kendisi Ankara’ya taşıdı sağ olsun, on gün içinde ödenek çıktı. 6,5 milyon TL gibi bir rakam. Bu dediğimiz olay Haziran’ın ortaları idi. Bizde Ekim ortalarında sahamızda maçlarımızı oynarız diye düşündük. Hiçbir çalışma başlamayınca bizde ilçe spor müdürlüğüne, belediyeye sorular sormaya başladık. Hiçbir çalışma başlamadı dedik suçlu biz olduk. Maalesef İnegöl bu konuda yatırım alamıyor. Bal liginde oynayan şehir takımlarına 10 bin kişilik yeni stat yapıyorlar. ”

HERKESİN BÖYLE BİR İMKÂNI YOK
Bir spor sahalarının şehrin dışında toplanılma projesine karşı çıktık diyen Ter “Şimdi baba ne yapıyor bindiriyor bisikletine getiriyor sahaya. Ben mesela bunu Ali Nur Başkanımızın söylediğinde, Ali Nur başkan şaşırdı. Biz dedi bilerek mesela şehrin içine sahaları yapmaya çalıştık dedi. Yani mahalleler içerisine yapmaya çalıştık dedi. Neden dedi hani o mahallenin çocukları gitsin, sporu sevsin, sporla işçi olsun diye dedi. Ben o projenin kesinlikle yanlış olduğunu düşünüyorum. Bizim çocukluğumuz gibi değil. Biz çocukluğumuzda gerçekten oyunu oynayacak çok fazla alanımız vardı. Şimdiki neslin öyle bir alanı yok. Sitede oturanlar hariç. Yani o çocuklar çıkıp sokakta hani zaten hani eskiden araba yoktu sokaklarda. Şimdi arabalardan zaten geçilmiyor. Yeşil alanları da kaldırırsak, spor sahalarını da kaldırırsak bu çocuklar nerede spor yapacak? Ya da nerede şey yapacak? Herkesin imkânı yok. Her baba buradan çocuğu kaldırıp Mesudiye idmanlara ya da maça götüremez. Ben kesinlikle projenin yanılış olduğunu düşünüyorum kendi adıma konuşuyorum.”

ÖNCELİĞİMİZ İNEGÖLSPOR
Benim için öncelik İnegölspor diyen Ter “Kapımıza kim geldi ise elimizden geleni yaptık. Benim kombinem her zaman cebimdedir. Öncelik İnegölspor’dur ama birilerinin de kamçılaması lazım. Bizim zamanımız o tribünler full yani bir o kadar da insan dışarıda kaldığı maçlar. Bizim zamanımızda İnegölspor’u final oynattık, penaltılarla elendik. İnegölspor doğru planlama ile hedefine ulaşabilir. Ama ben değil biz olursak bu iş olur. Şuan biten bir şey yok daha kazanılacak çok puan var ne kimse şampiyon oldu nede kimse küme düştü. Bu durum İnegölspor içinde geçerli Kafkasspor içinde geçerli. İnegölspor’u sevenlere sesleniyorum, takımıza sahip çıkalım destek verelim.”

İNEGÖLSPOR BAŞKANLIĞI NEDEN OLMASIN
İnegölspor başkanlığına aday olmayı düşünüyormusunuz diye sorulan soruya neden olmasın diye cevap veren Ter “Neden olmasın diyorum? Ama bazı soru işaretlerim var her zaman İnegölspor'da. Biz arkadaşlar önce şehirde Biz olmayı öğrenmeliyiz. Biz burada yetmiş iki millet beraber yaşıyoruz. Bir sürü göçmenlerden oluşan işte yerel halkı olan, manavlar, Arnavutlar, Çerkezler, Abazalar, Kürtler yani bir sürü saydığınız zaman bir sürü insanlar var. Bence etnik milliyetçilikten çıkararak kulüplerimize şehrimizin başarısı için odaklanmalıyız. En büyük sorunumuz o. Kendi adıma söylüyorum. Yaptığım en doğru işlerden bir tanesi kırk dokuz kişilik yönetimimde belki Gürcü nüfusundan çok yabancı nüfus var. Şimdi İnegölspor konusuna gelince bu yani birebir yaşamasam da çok hissettim. Yaşanıyor. Yani bir etkin kimlik üzerinde oynanıyor diye düşünüyorum. Neden diyeceksin? Final oynattık biz İnegölspor’a. Kötülük mü yaptık? Bana Celal Ter’E bugün yüz bin lira maaş ver. Bende o enerji bende yok. Yapamam açık söyleyeyim o sene İnegölspor'da yaptığım görevi yapamam bak. Bizim o dönem başarımız kongrede başladı. Gidilmeyen kapılara gitti kırılan kalpleri düzelttik. Bir insan 5 kere gittik.”

O YAPILAN BİZE HAKARETTİ
Play Off’ta final oynanan dönemde yapılanların kendilerine hakaret olduğunu ifade eden Ter “Biz o dönem canla başla çalıştık üç kere tesislerimiz basıldı. Şimdi Şaban Hoca'yı niye döversin dövmeye kalkıyor? Ya bizi bize hakarettir bu ya. Kesinlikle. Ya bu sene de aynısı yapıldı. Bak arkadaş yanlış yapıyorsunuz. Ya kim var orada Kani Ademoğlu var. Kani Ademoğlu’na hakaret ediyorsunuz. Ya her sene beş tane on tane yönetici hani küstürerek İnegölspor'a ne yönetici bulabiliriz ne de başkan bulabiliriz arkadaşlar. Herkes kendine çeki düzen verecek. Herkes kendini çekile düzene vermezse geri geri gideriz, gidiyoruzda.
 
BUNLAR BAŞIMIZA GELMEYE DEVAM EDER
İnegölspor’da işlerin kötü olmasının nedeni biz olma kavramından uzaklaşma olduğunu ifade eden Ter “Biz olmazsak hani Gürcüsü, Abazası, Arnavutuu, Manavı, Kürtü, Çerkezi, Lazı falan. Biz İnegöl'e İnegölspor'umuza İnegöl diye BAKMAZSAK şehrimizin takımı, birinci takımı diye bakmazsak başımıza bunlar gelmeye devam eder.”





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.