Çeltikçi muhtarından rüşvet iddiası

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
24 Eki 2018 / Çar 18:04
/ 45.406 Kez Okundu
| |

İnegöl’ün meyve deposu olarak bilinen Çeltikçi mahallesinde yaşanan skandal olay duyanların tepkisine neden oldu.

Çeltikçi Mahallesi Muhtarı Rıdvan Uslu, Çeltikçi mahallesinde tarım arazisini alan ve çiftçilikle alakası olan şahısların, arazilerinde kurdukları konteynırlarda fuhuş yaptıklarını iddia etti. 1 dönüm araziye konteynır ev konulmasının kanuna aykırı olduğunun altını çizen Muhtar Uslu, “Cumhurbaşkanı; muhtarlar bizim baş tacıdımız derken, yerel yöneticiler bizi toprağa gömüp üzerimize beton döküyor. Tarım arazilerini yok ediyorlar” dedi. Muhtar Uslu, Cimer’e bu sorunları içeren şikayette bulunduğunu söyledi.
Muhtar Cimer’e yazdığı dilekçe de kullandığı ifadeleri şöyle açıkladı; “Çeltikçi mahallesi muhtarı ve mahalleli olarak önemli derecede sorunlar yaşamaktayız.Bu sorunumu bir çok yerden yazıp dile getirmeme rağmen hiçbir sonuç alamadım.aslında bu sorun tüm kırsal bölgeleri ve muhtarlarının ortak sorunu. Sorunumuz gelişi güzel, özel amaçlar ile kurulan, tarımla hiç alakası olmayan kişilerin tüm tarım arazilerini gasp etmesi. Ben bu sorunumuzu tüm ilgili kurumlara gönderdim, CİMER den yazdım ancak sonuç yok. Şöyle ki, Kendilerine 1 dönüm yer alan ve dediğim gibi tarımla alakası olmayan kişiler konteyner (baraka) ev kuruyor,ve bu evlerde aklına esen kalıyor.Mahallelim bana bu konuda ağır ithamlarda bulunuyorlar ‘muhtar neden izin veriyorsun rüşvet mi alıyorsun’ gibi kötü ithamlar. Ben vatandaşı uyardığımda ‘bizim belediye imar işlerinde adamımız var istediğimizi yaptırabiliriz’ diyerek dikleniyorlar. Kendilerinin tarımla bir alakaları olmadığı gibi tarımla uğraşan vatandaşların geçebileceği yolları da bu evlerde kapatıyorlar. Bu bahsi geçen evlere belediyeden elektrik su işlerini tanıdıkları kişiler aracılığı ile hallettiriyorlar. Muhtar ve vatandaş bu konuda birbirimize giriyoruz.”.
TARIM ARAZİLERİMİZİ KORUYAMAYACAKSAK  MÜHÜRÜ BIRAKALIM
 “Biz Muhtarların böyle önemli durumlarda söz hakkımız yoksa, tarım arazilerimizi koruyamayacaksak  mühürü bırakalım ki bu konu da yapılan toplantılarda en son yetki muhtarındır denmişti. Muhtar onaylamazsa o kişi ev kuramayacaktı ama bunu ciddiye alan yok. Yazdığım bir dilekçeme gelen cevap da,bahsi geçen baraka evlerin ada ve pafta numarasını bildirin gereken işlemleri yapalım deniyor bu şahısların bana ada pafta numarası vermeleri imkansız ancak yetkili kişiler internet üzerinden mahallemizdeki konuma bakıp bu barakaların ne kadar çok ve sıklıkta olduğunu görebileceklerdir veya yerinde incelemeler her şeyi kanıtlayacaktır.Kısacası imar yasasını e devlet şifresinden yapı izni alarak iyi yönde düşünülen yasayı kötüye kullanmaktadırlar. Bu durumda acil olarak mahalleme ilgili ve yetkili birimlerin gelerek yerinde incelemelerle denetlenmesini, gereksiz yapılan barakaların yıkılmasını,tarım arazilerinin korunmasını ve belediyelerin bu konu ile ilgili birimlerinin denetlenmesini talep ediyorum.”.
Muhtar Uslu, bu konuyla alakalı yetkililerin bir an önce gerekin yapmasını istedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.