Cem Taşkıner Yazdı:‘ Büyük Şehir’i Küçültüyorlar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Cem Taşkıner Yazdı:‘ Büyük Şehir’i Küçültüyorlar
 :
/ 1.018 Kez Okundu
| |

Genç Gazete Sorumlu yazı işleri müdürü Cem Taşkıner’in Büyük şehir yasası ile ilgili yazdığı yazı

Genç Gazete sorumlu yazı işleri müdürü Cem Taşkıner'in bugünkü köşe yazısından büyük şehir kanununun İnegöl'ün gelişimine engel oluduğunu belirtti.
 
İşte Taşkıner'in Bugün kü yazısı;
AK Partili yöneticilerin ‘31 Mart sabahı’ diye başlayan cümleleriyle ‘Büyükşehir Yasası’nı ballandıra ballandıra anlattıkları günleri hatırlıyorum.
 
Sanırsınız ki İnegöl, 31Mart’a Paris, Tokyo, New York olarak uyanacak. İtiraf edeyim ki ben de ‘Büyükşehir Yasası’nın İnegöl’ü uçuracağı düşüncesinde olanlardandım. 
 
Bugün geldiğimiz noktada; sürekli büyüyen, ‘40 ilden büyük şehir’ İnegöl’e büyük bir pranga vurulduğunu düşünüyorum. 
 
“Büyükşehir Yasası” özünde doğru bir yasa olarak değerlendirilebilir ama bütünşehir kavramı, Keles, Orhaneli, Büyükorhan gibi küçük ilçelerde gelişimi sağlarken; İnegöl gibi büyük ilçelerin gelirlerini elinden alıp; buralara dağıtılması sonuçlarını doğuruyor. 
 
Doğal olarak yetkileri azalan, bütçesi azalan İnegöl gibi büyük ilçelerin belediyeleri, yatırımlarını azaltmak ve Büyükşehir Belediyesi’nin kapısında dilenci gibi beklemek durumunda kalacak.
 
Büyükşehir Yasasının hazırlandığı günlerde İnegöl Belediyesi, basın mensuplarını yakın zamanda Büyükşehir sınırlarına dâhil olan Gemlik’e götürmüştü.
 
Orada incelemelerde bulunmuş ve Büyükşehir’in başta altyapı olmak üzere birçok konuda sıkıntısı olan Gemlik’te önemli çalışmalara imza attığını gözlemlemiştik. 
 
Gemlik dönüşünde de hemen bilgisayarımızın başına geçip; Büyükşehir Yasasının ne kadar önemli, gerekli, olmazsa olmaz bir yasa olduğunu yazıp durduk.
 
Fakat İnegöl ile Gemlik’i kıyaslamak gibi büyük bir hataya düştüğümüzü şimdi anlıyoruz. 
 
Gemlik ciddi altyapı sorunu olan, şehrin göbeğinden geçen derelerine kanalizasyonu akıtan, nüfusu ve gelirleri İnegöl’ün 4’te 1 seviyesinde olan ilçeydi. 
 
İnegöl ise altyapısal anlamda çok büyük problemleri olmayan ve kendi kendine yetebilen bir ilçe konumundayken; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ağzının içine bakar konuma geldi. 
 
Geçtiğimiz hafta Ayvalık’taydım. Ayvalık da bu kanun ile Büyükşehir sınırlarına dahil oldu. 
 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık’ta çalışmalara başlamış. Ulaşım şu an Büyükşehir’in elinde…
 
Edremit ve Burhaniye’den de otobüsle geçtiğimizde ulaşım konusuna hemen el attıklarını görüyorsunuz. 
 
“31 Mart sabahı sarı otobüsler İnegöl’de dolaşacak” diyenler, şimdi 2015 yılını bize hedef olarak gösteriyorlar. 
 
Kasım’da Beylik Hanı bitecek diyenler sözlerini tuttu ya, 2015 Ocak 1’de de kesin sarı otobüslerin görürüz İnegöl sokaklarında.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.