Cem Taşkıner’den Vildan Yılmaz Gürel’in bir yılı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Cem Taşkıner’den Vildan Yılmaz Gürel’in bir yılı
#İnegöl | Haber Merkezi
24 Haz 2019 / Pzt 10:38
/ 3.876 Kez Okundu
| |

Genç Gazete Yazı İşleri Müdürü Cem Taşkıner’in bugün yayınlanan köşe yazısında AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel’in bir yıllık performansını değerlendirdi.

İşte o köşe yazısı
Bugün,  24 Haziran…  2018’de gerçekleşen ve Devlet Başkanlığı’nı da içine katan seçimlerin yıldönümü. Bir yıl önce bugün yine sandık başındaydık.
 
Zaten ömrümüz sandık başında geçti. Dün de İstanbul’da bir seçim vardı. Ben bu yazıyı kaleme aldığımda henüz sonuçlarını bilmiyorduk. Onun yorumlamasını Çarşamba’ya bırakalım.
 
Sonucu ne olursa olsun ülkemiz için özellikle de İstanbul için hayırlı olsun. İnşallah seçim lafını bir 4 yıl duymayız.
 
Tayyip Erdoğan’ın ilk turda seçildiği seçimde milletvekili sayısı 600’e yükselmişi. O isimlerden biri de İnegöl’ün yıllar sonra bayan milletvekili olan Vildan Yılmaz Gürel’di.
 
Gürel ilk yılını geride bıraktı. İnegöl’de nasıl bir iz bıraktı derseniz ben bir gazeteci olarak İnegöllü olarak kocaman bir soru işareti derim.
 
“AK Parti Bursa Milletvekili Av. Vildan Yılmaz Gürel’in girişimleri sonucunda İnegöl’e, PTT Genel Müdürlüğü 5 personel, İç İşleri Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde ise 6 polis ve 12 mahalle bekçisi görevlendirmesi yapıldı”
 
Şu haber bile Gürel için bizlere ciddi ipuçları veriyor. PTT’ye personel atanması gibi sıradan, normal, olağan bir durumu bile haber yaptırarak vermek, İnegöl’de çeşitli toplantılar yapıp; hala bir sonuca bağlayamamak, Gürel için çalışma yaptım demek için yapılan çalışmaların ötesine geçmiyor.
 
Cumhurbaşkanının kulağına resepsiyonda bir şeyler fısıldamış, Milli Eğitim Bakanına köfte yerken üniversiteyi yapsak mı acaba demiş haberlerini okuduk durduk.
 
Yanlış anlaşılmasın bu haberlerin hiç biri bu gazetede çıkmadı, çıkmaz da. Somut, görünür bir icraat ortaya koymadıktan sonra fısıltılarla, ekmek arası köfte muhabbetleriyle uğraşmayız biz.
 
Ramazan ayında eski milletvekili Hüseyin Şahin ile sahur yapma fırsatımız oldu. Şahin’i o dönemde en çok eleştiren kişilerden birisi de benim.
 
‘Hakkınızı helal edin’ dedim. Sizi eleştirdik, daha fazlasını istedik. Ama bugün yaşadıklarımız sizi eleştirdiğimiz döneme kıyasla çok çok geride.
 
Daha yeni vekil diyebilirsiniz. Zaman verin diyebilirsiniz ama Vildan Hanımın 1 yıllık performansı gelecek adına da çok umut vermiyor.
 
Son seçimden beri kaç kez İnegöl’de gördünüz? Birkaç dükkan, ev ziyareti dışında… İnegöl’de duran yatırımlar var. Hangisi ile ilgili kamuoyuna bilgi verdi?
 
1 yılda toplasanız 10 demeci yoktur. Basınla bir kez buluştu. Danışmanı mı değil mi bilmiyorum ama kardeşi WhatsApp’tan fotoğraflar bilgiler yolluyor. İçerik yok.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 40 dakika görüşmüş. Konu ne? İnegöl’ün hangi sorununun çözümü adına görüşmüş. Yada çerçeveyi büyütelim Bursa’nın problemleri adına diyelim.
 
1 ay önce yapılan görüşmede neler konuşuldu diye soruyorsunuz vekil hanım size bilgi verecek deniliyor. 1 aydır ne gelen var ne soran.
 
Basınla iletişim bu kadar kopuk olunabilir mi? Biz bunları kamuoyuna ileteceğiz. Vatandaş bizden duyacak bunları. Eğer önemli elle tutulur bir şey olsaydı tahminen haber bizlere geçilirdi. PTT’ye 5 memur alındığını bizlerle paylaşan vekil hanım, Erdoğan ile 40 dakika görüşmesinin detaylarını dakika dakika paylaşırdı.
 
Vildan Hanım! Önünüzde 4 yıl var. Bu 1 yıllık performansınız 10 üzerinden 1’i bile hak etmiyor. Daha fazla sahada olacaksınız. Sizin işiniz bu. İlçe Başkanınızla, Belediye Başkanı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ile İnegöl’ün sorunlarına çözüm bulacaksınız.
 
Onun için bizlerden destek aldınız. Bu kadar büyük desteğin karşılığı PTT’ye 5 memur, 12 bekçi, daha önce var olan kapanan İMYO bölümlerini tekrar açmak olmamalı.
 
Biz gazeteciler bunun takipçisi olacağız. İşimiz bu. İnşallah 4 yılın ardından bizi utandırırsınız, şu yazdıklarımız için de özür dileriz.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.