Cerrah’taki cinayetin detayları ortaya çıkıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Cerrah’taki cinayetin detayları ortaya çıkıyor
31 Tem, 2018 / Sal 17:36
/ 32.241 Kez Okundu
| |

Cerrah Mahallesi’nde işyerine pompalı tüfekle düzenlenen ve 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan cinayetin davası, İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, 2017 Mart ayında Cerrah Mahallesi’nde faaliyet gösteren tekel bayisine, gece saatlerinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce otomobilden pompalı tüfekle saldırı düzenlendi. 

Saldırı sırasında ağır yaralanan Recep Koyun (27) kaldırıldığı İnegöl Devlet Hastanesinde hayatını kaybederken, saldırıyı gerçekleştiren şahısları yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatan jandarma ekipleri, şüphelilerden Okan E’yi yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Silahlı saldırının bir numaralı şüphelisi Ercan T.’nin Bursa’da olduğu bilgisini alan Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şahsı Bursa’da yakaladı. 

Şüphelinin üzerinde ve aracında yapılan aramada çelik yelek, 1 adet otomatik silah, kalaşnikof tüfek, 1 adet ruhsatsız tabanca ve silahlara ait fişek ele geçirildi.

Polis ekipleri tarafından İnegöl Jandarma Komutanlığı’na teslim edilen firari şüpheli işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede mahkemece tutuklandı.

Cinayet zanlıları İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada yeniden hakim karşısına çıktı.

Tutuklu iki sanık, ilk duruşmada yaptığı savunmalarını tekrarladı. 


Cinayet zanlısı tutuklu sanık Ercan T., savunmasında; “Bu olayların başlamasının sebebi 15 Temmuz’dan sonra Emrah K.’nın sahte hesaplar üzerinden beni ve arkadaşlarımı FETÖ’cü diye itham etmesi, benim uyuşturucu madde sattığımı yayması sonucunda, abim Ersin T.’nin tehdit edilmesi ve aynı tehdit edildiği gün öldürülmesi sebebiyle başlamıştır.”

“Bacanağım M.Y., Facebook’tan bana hakaret edildiği ekran görüntüsünü bana atmıştı. Osman K., tarafından bana ve aileme hakaretler yapılmıştı. Dükkândan çıkıp eve gittim, olayda kullandığı kalaşnikof ve otomatik silahımı yanıma aldım. Cerrah’taki işyerlerinin önüne gittim.”

“İşyerini önünden geçerken Emrah bana ateş etmeye başladı. Bende ani bir hareketle her iki silahımla ateş ettim. Recep Koyun’un öldüğünü daha sonra medyadan öğrendim. Suçlamaları kabul etmiyorum” ifadelerini kullanmıştı. 

Diğer tutuklu sanık Okan E.’de savunmasında “Olay günü gecesi Ercan T., beni evime bıraktı. Sonrasında kendisini görmedim. Olayla ilgim yoktur. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatımı istiyorum.” demişti.

Müşteki sanık Emrah K. ise savunmasında, “Ercan T., ile daha önceye dayalı husumetimiz var. Ersin T.’nin öldürülmesinin ardından 5 ay ceza evinde kaldım ve serbest kaldım. Tahliye olduktan sonra sanık Ercan T., beni vuracağını çevresinde söylemiş. Bende kendime göre tedbirler aldım.”

“Olay günü işyerimin yazıhanesinde oturuyordum. Ateş edilmeye başlandı. Silah sesleri kesildikten sonra bana Recep’in vurulduğu söylendi. Bende dışarı çıkıp havaya ateş ettim. Daha sonra Recep’i araçla hastaneye götürdük. Beraatimi istiyorum.” İfadelerini kullandı. 

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, duruşma diğer tanıkların dinlenmesi için 11 Ekim 2018 tarihine ertelendi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.