CHP Gençliği Mumcu ve Okkan’ unutmadı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
CHP Gençliği Mumcu ve Okkan’ unutmadı
24 Oca 2018 / Çar 13:12
/ 1.023 Kez Okundu
| |

İnegöl CHP Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Erdem yaptığı yazılı açıklama ile Uğur Mumcu’nun suikasta uğramasının 25. Yıl dönümünü yapılan basın açıklaması ile anıldı.

24 Ocak 1993 tarihinde Ankara`da Karlı Sokak`taki evinin önünde, arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikasta kurban giderek yaşamını yitiren Gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 25. yılında CHP İnegöl İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları tarafından anıldı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İnegöl CHP Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Erdem Ülke olarak birçok zorlu, karanlık, acı dolu dönemlerden geçerek bedellerini çok ağır şekilde ödediğimiz acı olaylar yaşadık. 1993 yılında yaşanan bu acı olaylardan birisi de Uğur Mumcu’nun katledilmesidir. Bu yıllarda ülkemizde siyasi cinayetler, terör olayları tavan yapmıştır. Aynı zamanda çoğu olay halen gün yüzüne çıkmamıştır. Soğuk bir Ankara gününde Türkiye’nin aydınlık yüzü dünya yüzünü temsil eden, her kitlenin sevgisini kazanmış, Türkiye’nin özgür ve tam bağımsız olması ideali taşıyan Uğur Mumcu karanlık güçler tarafından katledilmiştir. Bazı örgütler cinayeti üstlense de halen aydınlanamamıştır.”

“Mumcu , gerçekleri doğruları yılmadan savunmuş , cesaretin simgesi olmuş , kalemini demokrasi ve doğruluktan yana kullanmış , bu kalemi kullanırken de elleri bir an olsun titrememiş bir halk adamıdır.

Daima gerçekleri savunan Türkiye’nin aydınlık bir yazarı olarak bilinen Uğur Mumcu , yıllar geçmesine rağmen , sonraki nesillere hep örnek olmuş düşünceleri gençleri daima aydınlatmıştır.

Abdi İpekçi, Muammer Aksoy, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Eşref Bitlis ve diğer faili meçhule kurban giden aydınlarımızı savunmaya , inandıkları değerlerin önümüze ışık olacağına, bedenen aramızda olmasalar bile fikirleri ile bizlere örnek olmaya ve ışığında aydınlanmaya devam edeceğiz.

Bundan tam otuz yıl önce gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun yaptığı açıklamalarda Cemaat tehlikesine dikkat çekilmiş Tarikatlara ve Cemaatlere alınan genç çocukların , otuz yıl sonra General olacakları ve Cumhuriyet’e karşı ayaklanacaklarının üzerine basılmış, zarar göreceğimiz konusunda uyarılmıştık. Bugünlere baktığımızda ne kadar ileri görüşlü aydın bir yazar olduğunu bu örneklerle kanıtlamıştır.

Hayatı boyunca doğru bildiğini yazmaktan çekinmeyen Demokrasi sevdalısı cesaretin simgesi Uğur Mumcu’nun aramızdan ayrılışının yıldönümünde sevgi – saygı ve özlemle anıyoruz. Ayrıca Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ‘da , görevinde iken 24 Ocak 2001 günü makamından Valilik Binası’na giderken , kimliği belirsiz kişilerce pusuya düşürülerek açılan ateş sonucu, korumalarıyla birlikte olay yerinde şehit edildi. Bu cinâyet de halen çözülememiştir.Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı ve korumalarını da unutmadığımızı belirtiyor ve saygıyla anıyoruz.

 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.