CHP İlçe Başkanı Necmi Demir, Kurultay hayırlı uğurlu olsun

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
CHP İlçe Başkanı Necmi Demir, Kurultay hayırlı uğurlu olsun
26 Tem, 2018 / Per 17:06
/ 4.640 Kez Okundu
| |

CHP İnegöl İlçe Başkanı Necmi Demir gerçekleşmesi düşünülen olağanüstü kurultay hakkında yazılı basın açıklaması gerçekleştirdi.

CHP İnegöl İlçe Başkanı Necmi Demir yaptığı yazılı açıklama ile yapılacak olan Olağanüstü Kurultayın tüm Cumhuriyet Halk Partisi camiasına hayırlı olmasını dileriz.

OYUMUZ YETERSİZ KALDI

“Bildiğiniz üzere henüz bir seçimden çıktık. Baskın bir seçim olması sebebiyle ve Ramazan ayına denk gelmesinden dolayı çok zor şartlar altında çalıştık. Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl ilçe olarak Bursa’da oy kaybetmeyen tek ilçeyiz. Buna rağmen seçim sonuçları bizi memnun etmedi. Cumhurbaşkanı adayımızın aldığı sonuç da Türkiye genelinde yetersiz kaldı.”

ANLAŞARAK YAPILMASI LAZIMDI

“Bunun üzerine tabanda bir değişim talebi oluştu. Bursa’da ilçe başkanları toplantısında yapısal bir değişikliğin gerekli olduğu ancak bunun imza toplama yöntemi ile değil de tarafların anlaşarak uygun gördüğü şekilde yapılması konusunda görüş bildirdik.”

KURULTAY YAPILMALI

“Bu isteğimizin Genel Merkeze vekillerimiz tarafından iletilmesini talep ettik. Bu arada Yönetim Kurulumuzdan da fikir almak gerekliliği doğdu. Çünkü Olağanüstü Kurultay talebi ile ilgili olarak noter onaylı imzalar toplanmaya başlanmıştı. Katılım sağlayan Yönetim Kurulu üyelerinden tek tek görüş alındı, oy çokluğu ile bir kurultay yapılmasının gerekliliği ortaya çıktı. Kurultay delegelerimiz imza vermekten imtina etmemelidir sonucuna oy birliği ile karar verildi.”

TOPLANTI TALEBİ GELDİ

“Ancak yapılacak olan kurultayda yapısal değişikliğin gerçekleşebilmesine yönelik çalışmalar da olmalıydı. Çünkü Genel Merkezin bilişim sistemi seçim gecesi çalışmadığından seçim sonuçlarına göre bir çalışma henüz yapılamamıştı. Bunun incelenmesi ancak kurultay ile olabilir ve seçimli olması da ayrı bir konudur dedik ve bir örgüt toplantısı yapmaya karar verdik. Dolayışı ile yapılacak örgüt toplantısında bu konular konuşulacaktı. Gerçekten de genel merkezden bir talimat ile mahalle bazında seçim sonuçlarının değerlendirilmesi konulu bir Danışma Kurulu toplantısı talebi geldi.

YAPISAL DEĞİŞİKLİK ŞART

“Hazırlıklarımızı tamamlayıp çarşamba gecesi toplantıyı gerçekleştirdik. İki aşamalı geçen toplantıda seçim sonuçlarını değerlendirirken ikinci aşamada da kurultay ile ilgili görüşleri aldık. İmza vermekte haklı olduğumuzu gördük. Elbette değişimin liderle olmayacağını söyleyenler de oldu fakat yapısal bir değişikliğe ihtiyaç olduğu noktasında birleştik.”

ADAYLAR YARIŞACAK

“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkanımızdır. Partimizin önemli bir değeridir. Özellikle İnegöl SGK hastanesi donanımıyla alakalı ve İnegöl’ün il olması isteğimizle ilgili çok çaba sarf etmiştir. Kendisine buradan bir kez daha teşekkür ederiz. Ancak görünen o ki bir olağanüstü kurultay yaşanacak. Elbette genel başkanlık için adaylar da çıkacak.”

KURULTAY HAYIRLI OLSUN

“Bu bizim için ikinci planda. Eğer süreç beklendiği gibi ilerlerse yapılacak olan Olağanüstü Kurultayın tüm Cumhuriyet Halk Partisi camiasına hayırlı olmasını dileriz.”





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.