CHP İnegöl İlçe Başkanı Şahin: 'Emeklilere verilen ikramiye dağ fare doğurmuştur'

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
CHP İnegöl İlçe Başkanı Şahin: 'Emeklilere verilen ikramiye dağ fare doğurmuştur'
#İnegöl | Haber Merkezi
14 Kas 2023 / Sal 18:17
/ 6.440 Kez Okundu
| |

CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin, emeklilere verilen 5 bin TL ikramiyenin yetersiz olduğunu belirterek, 'Dağ fare doğurmuştur' dedi.

Şahin, yaptığı açıklamada, Türkiye'de ekonomik krizin her kesimi olumsuz etkilediğini, emeklilerin ise bu krizden en çok etkilenen kesimlerden biri olduğunu söyledi.

AK Parti hükümetinin emeklilere 5 bin TL seyyanen zam verilmesini beklerken, bir kereye mahsus 5 bin TL ikramiye verilmesinin emeklileri hayal kırıklığına uğrattığını belirten Şahin, "Bu ikramiyeden emekli olup bir işte SGK'ya kayıtlı çalışanlar ile çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olanlar yararlanamayacak. Ekonomik anlamda geçinemeyen ve bir işte çalışmak zorunda kalanlar, bir dönüm tarlası olup da ÇKS'ye kayıtlı olanlar bu ikramiyeden yararlanamayacak. Emekli vatandaşımız kendisine katkı olsun diye ekip biçtiği kayıtlı tarlası nedeniyle 5 bin TL ikramiyeden yararlanamaması akıl alır gibi değil" dedi.

Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Emeklilerimiz büyük oranda geçim sıkıntısı çekmektedir. Bu nedenle 50-60 yaşında sağlık sorunları olduğu halde çalışmak zorunda kalan emeklilerimiz var. Ülkemizde 7500 TL aylıkla geçinmek zorunda bırakılan emeklilerimizin sayısı 5 milyon. Emekli vatandaşlarımızın yüzde 70'i de asgari ücretin altında maaş almaktadır. Bu emeklilerimizi isyan noktasına getirmektedir. Kirada oturan, üniversitede öğrenci okutan emeklilerimizin durumu içler acısı. Evinin ihtiyaçlarını gideremeyen pazara çıkamayan emeklilerimiz var.

Emekli maaşları açısından bir çok Dünya ve Avrupa ülkesinden fazlasıyla geri durumdayız. Emekli maaşları için yapılan araştırmalarda, ülke emekli maaş kıyaslamalarında ülkemiz son sıralarda yer almaktadır. Açlık sınırının (Ekim 2023 rakamları) 13.684 TL, yoksulluk sınırının da 44.573 TL olduğu ülkemizde, emeklilerimizin asgari ücretin altında maaş alması, 7500 TL maaşa mahkum edilmesi utanç vericidir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu durumun ülkemize ve emeklilerimize kesinlikle yakışmadığını düşünüyoruz. Parti olarak çalışanların ve emeklilerimizin sorunlarını gerek kamuoyunda gerekse TBMM'de dile getirerek, tüm çalışanlarımızın ve emeklilerimizin yararına bir çok yasanın çıkmasını sağladık. Emekliler için bayramlarda verilen ikramiye, asgari ücretin artışı, 'seçim kaybetsem de çıkarmayacağım' denilen EYT yasasının çıkarılması gibi çalışanlar için artılar, partimizin çalışmalarının sonucudur.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak; her zaman emeklilerimizin, dar gelirlilerimizin, ücretli çalışanlarımızın, köylümüzün sosyal ve ekonomik sıkıntı çeken tüm kesimlerin yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz. Emeklilerimizin ve toplumun tüm kesimlerinin sorunlarını en üst seviyeden hep dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz."


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.