CHP sözcüsü çark etti
22 Ara 2018 / Cmt 17:13
/ 9.432 Kez Okundu
| |

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde İnegöl ile ilgili ’kasaba’ ifadesi kullanan CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ, twitter hesabından yaptığı açıklamada bu kez; “İnegöl kasaba değildir” dedi.

Olağan Meclis toplantısında söz alan CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ'un İnegöl'den bahsederken kasaba diye ifade etmesi tansiyonu yükseltmiş; uzun yıllar İnegöl Belediye Başkanı olarak görev yapmış olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "İnegöl' ü aşağılıyorsunuz. Bugüne kadar benim ağzımdan hiç kasaba kelimesi çıktı mı? Ben İnegöl'e 15 senemi verdim.  İnegöl, kasaba değil bir ilçedir" diyerek sert çıkmıştı.

KASABA GİBİ YÖNETİLMİŞTİR

Aktuğ, tartışmaların ardından twitter hesabından İnegöl’ün il olması için CHP tarafından verilen meclis yasa teklifini paylaşarak; “İnegöl kasaba değildir; 13,5 yıl kasaba gibi yönetilmiştir! İnegöl il olmalıdır ve bu dönem (AKP İl Başkanı İnegöl'den gelmişken, AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı İnegöl'den gelmişken, İnegöl'den AKP'li Milletvekili varken) İnegöl il yapılamıyorsa bunun hesabı AKP'den sorulmalıdır!” diye yazdı.

OLAY YAZARINDAN TEPKİ

Olay Gazetesi yazarı İhsan Aydın, İnegöl'e kasaba benzetmesi yapanların İnegöl'ü nasıl il yapacaklarını sordu. Aydın, köşesinde şu ifadelere yer verdi: “CHP’nin il olması için TBMM’ye önerge verip, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmalarının önünde büyük engel olarak gördükleri İnegöl ilçesi böylece Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki CHP Grup Sözcüsü’nün kullandığı ‘kasaba’ ifadesiyle de meclis kayıtlarına geçmiş oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun teklifi, partinin Bursa milletvekillerinin de imzasıyla il yapılmak istenen İnegöl’ü meclis sözcüsünün Büyükşehir’de kasaba olarak tanımlaması, bu konuda CHP’de bir ortak dil sorunu olduğunu gösteriyor. Bu işe İnegöllüler ne der bilmiyoruz? İlk tepkiyi haklı olarak orada 3 dönem belediye başkanlığı yapmış olan Başkan Aktaş verdi”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.