CHP’den Bakanlığa 13 Maddelik Eğitim Raporu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
CHP’den Bakanlığa 13 Maddelik Eğitim Raporu
#İnegöl | Haber Merkezi
03 Şub 2025 / Pzt 13:48
2 dk okuma / 252 Kez Okundu
| | |

CHP Genel Merkezi, 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı'nın ikinci döneminin başlamasıyla eş zamanlı basın açıklaması yaptı. Açıklamada, eğitimdeki sorunlar ve çözüm önerileri gündeme getirildi.

CHP’DEN EĞİTİMDE KRİZ UYARISI: “ÇOCUKLARIMIZ AÇ GİTTİ, OKULLAR GÜVENSİZ”

CHP Genel Merkezi, 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı'nın ikinci yarısının başlamasıyla birlikte eş zamanlı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP İnegöl İlçe Eğitim Sekreteri Saniye Şimşek, partinin eğitim politikaları hakkında açıklamalarda bulundu.

OKULLARDA GÜVENLİK SORUNU BÜYÜYOR

Basın açıklamasında, CHP eğitim politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Özçağdaş’ın, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nde yaptığı konuşmadan alıntılar dikkat çekti. Özçağdaş, “Maalesef 36 çocuğumuz Kartalkaya’daki yangında hayatını kaybetti” diyerek ihmalkarlık ve denetimsizlik sorununa vurgu yaptı.

Ayrıca, 6 Şubat depremleri sonrası verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirten Özçağdaş, “Okulların güvenli olması gerektiğini ancak güvenlik eksikliği nedeniyle çocuklarımızı ve öğretmenlerimizi kaybediyoruz” dedi.

EĞİTİMDE ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR ARTIYOR

Özçağdaş, eğitimde çözüm bekleyen birçok sorunun olduğunu vurgulayarak, “Sorumluluk alan ve çözüm üreten kimse yok. CHP olarak, çocukların laik, bilimsel, kamusal ve ücretsiz eğitim hakkı için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

ÖĞRENCİLER VE ÖĞRETMENLER MAĞDUR EDİLİYOR

Geçen eğitim döneminde yaşanan sorunlara değinen Özçağdaş, şu ifadeleri kullandı:

  • Okullar eğitime hazır hale getirilmedi, temizlik yapılmadı.
  • Öğrenciler nitelikli eğitim alamadı, okullarda güvenlik sağlanmadı.
  • Öğretmen atamaları yapılmadı, mülakat mağduru öğretmenler işsiz kaldı.
  • Çocuklar aç gitti, temiz suya erişemedi.
  • MESEM programlarında çocuklar iş kazalarına maruz kaldı, hayatlarını kaybetti.

CHP’NİN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NDAN TALEPLERİ

Özçağdaş, eğitimde yapılması gerekenleri şu maddelerle sıraladı:

  1. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adı verilen eğitim programını geri çekin.
  2. ÇEDES protokolü ile pedagojik formasyonu olmayan kişilerin okullarda etkinlik düzenlemesini engelleyin.
  3. Öğrencilere temiz içme suyu ve bir öğün ücretsiz okul yemeği sağlayın.
  4. Okullara yeterli kadrolu temizlik personeli atayın.
  5. Her okula güvenlik görevlisi tahsis edin.
  6. MESEM programına son verin.
  7. İkili eğitime son vererek tam gün eğitime geçin.
  8. Taşımalı eğitim nedeniyle mağdur olan çocuklar için köy okullarını yeniden açın.
  9. Okul öncesi eğitimi her çocuk için zorunlu ve ücretsiz hale getirin.
  10. Özel okullarda çalışan öğretmenlere taban maaş düzenlemesi yapın.
  11. Engelli, rehber, mülakat mağduru ve depremzede öğretmenlerin haklarını koruyun.
  12. Milli Eğitim Akademisi uygulamasından vazgeçin.
  13. Velileri özel okullara mecbur bırakan eğitim politikalarını değiştirin.

ÖZEL OKULLARDA FAHİŞ FİYAT VE ÖĞRETMEN SÖMÜRÜSÜ

Özçağdaş, devlet okullarındaki sorunlar nedeniyle velilerin özel okullara yönlendirildiğini, ancak burada da yüksek ücretler talep edildiğini belirtti. “Eğitim hakkı lüks değildir. Devlet, özel okullardaki ücret artışlarını denetlemelidir” dedi.

CHP, EĞİTİM POLİTİKALARINA DAİR MECLİSE ARAŞTIRMA ÖNERGESİ SUNUYOR

Özçağdaş, özel okullarda yaşanan yüksek fiyatlar ve öğretmen sömürüsü konusunda Meclis’e bir araştırma önergesi sunduklarını duyurdu. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı’na eğitimde eşitlik ve güvenlik konularında acil adımlar atma çağrısında bulundu.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.