CHP’den çelenkli kadınlar günü programı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
CHP’den çelenkli kadınlar günü programı
08 Mar 2018 / Per 13:53
/ 729 Kez Okundu
| |

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pakoğlu kadınlar günü programı kapsamında yaptığı açıklamada kadın cinayetlerine dikkat çekti.

Atatürk anıtına çelenk sunma ile başlayan CHP ilçe kadın kollarının 8 Mart dünya kadınlar günü programı saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile devam etti.

Programda konuşan CHP İnegöl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pakoğlu  “Türkiye’de gencecik evlatlarımızı şehit vererek Kadın Cinayetleri ve çocuk istismarları gölgesinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyoruz 2018 yılının daha ilk ayında 75 kadın öldürüldü. Kadınlara uygulanan şiddetin nedenlerinin başında konulan yasaların uygulanmamasıdır. Bu yıl Ocak ayında 28,  Şubat ayında 47 kadın öldürüldü. Bu kadar ciddi rakamlara ilk kez tanık oluyoruz. Kadın haklarına yönelik kazanımların olduğu dönemlerde, kadın cinayetlerinin, kadına yönelik şiddetin azalma yönünde olduğunu bunun en bariz örneği 2001 yılı kadın cinayetlerinin düşüşe geçtiği tek yıl olmuştur. Çünkü bu yılda 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin önlenmesine dair kanun tasarısı görüşüldü ve bu tasarı 2012 yılının başında yasalaştı. Kadına yönelik şiddetin durdurulacağı söylemi bile kadın cinayetlerinin azalmasında etkili olmuştur.  Ancak bu kanun etkin şekilde uygulanmadı. Uygulanmadığı için de Cinayetler daha da çok arttı.”

MÜFTÜLÜK YASASI ELEŞTİRİSİ

“Kazanımların olması bile kadın cinayetlerini nasıl geriye doğru götürüyorsa ‘haklarına yönelik saldırıların’  artması da bu cinayetleri artırıyor. 2017 yılında 40 kadının cinayete kurban gittiği dönemde Müftülük yasası çıktı. Bizler çok direnmemize rağmen maalesef sesimizi duyan olmadı.  Kadın haklarının geriye gittiği dönemlerde bu tür uygulamalar kadınlara şiddet olarak geriye dönüyor. Ülkemiz şu an ölümlerin, savaşın olduğu bir ortamdan geçiyor.”

KADIN CİNAYETLERİ AZALMADI

OHAL başladığı günden bu yana kadın cinayetlerinde hiç azalma olmadı. Toplumsal baskıların, şiddetin olduğu ortamlarda kadına şiddet daha fazla arttı. Ne yazık ki, bizde ki bakış açısı toplumun öfkesini adeta susturmaya yöneliktir. 2017 yılı kadın hareketlerinin fazla olduğu ve yükseldiği bir yıl oldu. Demek ki biz kadınlar örgütlenirsek sesimizi daha fazla duyurabiliyoruz. Kadın Anne'dir. Kadın Sır'dır. Kadın Aile'dir. Kadın Kız çocuğudur. Kadın zenginliktir. Çift süren, tarlayı eken, ormandan odunu getiren, mahsulleri pazara getirerek paraya çeviren, aile ocaklarının dumanını tüttüren; bütün bunlarla beraber sırtıyla, kağnısıyla, kucağındaki yavrusuyla yağmur demeyip, cephenin mühimmatını taşıyan hep onlar, hep o ilahi Anadolu kadınları olmuştur. Kadının en yüce görevi anneliktir, ilk eğitim verilen yerin ana kucağı olduğu düşünülürse; bu görevin önemi gerektiğince anlaşılır.  Bir toplumun ilerilik seviyesi Kadına ve Çocuğa verdiği değerin sonucunda belli olur.”

FECİ KAZAYI UNUTMADILAR

“Ayrıca, Bursa’da geçen yıl Kadınlar Günü etkinliğine giderken meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 7 sendika üyesi kadın işçi arkadaşımız Allah’dan rahmet diliyorum. 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar Günün’de biz kadınlara yaşadığımız bu Cumhuriyet’te verdiği değeri kanunlarla taçlandıran, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e bir kez daha minnettar olduğumuz belirtiyor ve sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz ve son sözümü Atatürk’ün Türk Kadını için söylediği bir sözle bitiriyorum.”

‘’Kadınlarımızın bilim, teknik sosyal yaşamda yükselmelerini sağlamaktır. Bundan dolayı kadınlarımız da bilim ve teknik alanlarında yetişeceklerdir. Toplum yaşamında kadınlar erkeklerle birlikte yürüyecekler; birbirinin yardımcı ve destekleyicisi olacaklardır. Mustafa Kemal ATATÜRK. Emek veren, acı çeken, özlem duyan, Kadınlarımızın 8 Mart Emekçi Kadınlar Günümüz Kutlu olsun.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.