CHP’den erzak yardımı
#İnegöl | Haber Merkezi
03 May 2021 / Pzt 15:21
/ 1.046 Kez Okundu
| |

CHP’nin hazırladığı erzak paketleri hakkında İlçe Teşkilatı Örgüt Sorumlusu Engin Başer yazılı açıklama yaptı.

CHP İnegöl İlçe Teşkilatı Örgüt Sorumlusu Engin Başer yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
Ülkenin Gerçek Gündemi açlık ve yoksulluktur ve bu yoksulluğu en çok yaşayan Kadınlarımız dır.
Geçinemediği için, aile içi şiddetin en yüksek oranda yaşandığı insanımız Kadınlardır.
 
Ülkemiz de yapılan araştırmaların sonuçlarına kayıtsız kalan, ülkeyi yönetenler, maalesef üç maymunu oynamaya devam ediyor...
 
Araştırmalar gösteriyor ki, COVID-19 salgını sürecinde kadınların sağlık hizmetlerine erişimde zorlandıklarını, yoksullaştıklarını, ücretsiz bakım emeği olan evdeki yüklerinin dramatik bir şekilde arttığını ve hane içindeki hali hazırda, salgın öncesinde de, çok yaygın bir şekilde var olan şiddetin devam ettiğidir.
Kadın örgütlerinin raporuna göre, pandemide, kadınların %73'ü ekonomik sorun yaşadığı, bu ekonomik sorunun yanında kadınlarımızın %73'ü en az bir çeşit şiddete maruz kaldılar.
 
Sağlık (genel sağlık, cinsel sağlık ve doğurganlık sağlığı), ekonomik durum, bakım emeği ve şiddet başlıkları altında Türkiye’deki kadınların salgın, öncesindeki ve salgın devam ederken durumlarını ortaya koymayı amaçlayan bu araştırmalar, aynı zamanda kadınların bu alanlarda yaşadıkları sorunlarla hangi yöntemleri kullanarak baş ettiklerini de gösteriyor.
Partimizin 2019 da vermiş olduğu teklif, Aile Sigortası, sosyal devlet ilkesinin bir gereğidir. AKP iktidarı bu teklifi kabul etmiş olsaydı; Aile Sigortası ile yoksulluk sınırı altında yaşayan vatandaşlarımız hem belirli ve düzenli bir gelire sahip olacak hem de sağlık sisteminden çok daha insanca yararlanabilecekti.
 
Bizler Cumhuriyet Halk Partisi'nin kadın yöneticileri ve tüm Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile birlikte çeşitli mahallelerimizde erzak paketlerini ihtiyaç sahibi olan ailelere ulaştırılmaya devam ediyoruz.
Bir nebzede olsa, tenceresini kaynatması için kadınlarımıza destek olmaya çalışıyoruz.
 
Özellikle pandeminin zorlu şartları altında dayanışmanın gücüyle bizlere destekte bulunan ihtiyaç sahibi ailelere ulaşıp onlara yardımcı olabilmemize sebep olan tüm gönlü güzel insanlarımıza ve dostlarımıza bir kez daha teşekkürlerimizi sunarız.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.