CHP’den hammadde zammı tepkisi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
CHP’den hammadde zammı tepkisi
07 Mar 2018 / Çar 13:41
/ 1.422 Kez Okundu
| |

İnegöl Mobilyasında hammaddeye gelen zamlar sonrası CHP ilçe başkanı Necmi Demir çözüm için nedenlere bakmak gerekir dedi.

İnegöl Mobilyasında son dönemlerde ham maddeye gelen zamlar mobilya üreticisinin belini büktü. Yaşanan zamlar sonrası üreticiler tepkilerini dile getirirken Mobilyacılar Odası imza toplayarak hammaddeye gelen zamları Cumhurbaşkanına şikâyet edeceklerini ifade etmişti.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan CHP ilçe başkanı Necmi Demir “CHP İnegöl İlçe Başkanlığı olarak mobilya üreticimizin sıkıntılarının farkındaydık. Genel Bşk. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinden sonra mecliste İnegöl Mobilya Sanayisinde yaprak kıpırdamıyor diye ifade etmiş, bunun üzerine iktidar kanadından bunun doğru olamadığı savunulmuştu. Gelinen noktada ise İMOS, MÜSİAD, İGİAD ve İnegöl Mobilya ve Marangozlar odası ortak bir basın açıklaması ile düştükleri zor durumu ifade etmeye çalışmışlar, hammadde de zamlarının geri çekilmesini talep etmişlerdir.”

ÇÖZÜM İÇİN NEDENLERE BAKMAK GEREKİYOR

“Çözüm için sorunun nedenine bakmak gerekiyor. Neden hammadde ve sünger bu kadar zamlanıyor. Asıl artış bir buçuk sene önce 15 Temmuz sürecinde ki, döviz kuru oynamasıydı. Sünger için ise Almanya’da ki hammadde firmasındaki yangın sebep gösterilmişti. Peki, enflasyon aynı ise, döviz kuru aynı ise, faizler ortada ise bu zamlar niye? Çünkü fiyat artışlarında denetim yok. Hükümete yakın firmalar ister tekel deyin, ister kartel deyin aynı anda fiyat zammı uyguluyor.”

MALİYET ARTIŞLARI KARA YANSIMADI

“İnegöl Mobilyacısı da üretim hacmini düşürmemek için üretime devam ediyor. Üretim fazlası var. Stoklu çalışıyor, depodaki maldan borçlanıyor, maliyet artışları kara yansıtılamıyor. Çünkü ekonomi kötü, talep az, iç piyasada mobilya satılamıyor. Bu sebeple KDV indirimi yapıldı ancak bu da reel de işe yaramadı.”

MOBİLYACILARIN YANINDAYIZ

“Yapılan fuarlarında iç piyasada getirisi olmadığını gözlemliyoruz. Sonuç şudur ki, mobilyacımızın hammadde fiyat artışı sorunundan başkaca birçok sorunu vardır. Buradan bir kez daha sizlerin aracılığı ile İnegöl’deki tüm mobilyacılarımızın sıkıntılarının farkında olduğumuzu ve sorunlarının talepleri halinde mecliste dile getirebileceğimizi belirtir ve yanlarında olacağımızı belirtiyoruz.”





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.