Çiftçi dertli 11 ayda %140 zam geldi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çiftçi dertli 11 ayda %140 zam geldi
#İnegöl | Haber Merkezi
11 Haz 2021 / Cum 18:51
/ 3.562 Kez Okundu
| |

İYİ Parti İnegöl Tarım Politikaları Başkanı Mesut Öksüzoğlu 11 ayda üre gübreye %140 zam geldiğini söyledi.

İYİ Parti İnegöl Tarım Politikaları Başkanı Mesut Öksüzoğlu, gübre fiyatlarına gelen zamlar ve buğday için açıklanan fiyatlar ile ilgili yaptığı açıklamayla iktidara seslendi.

BİR HAFTADA 3 KEZ ZAM GELDİ
İYİ Parti İnegöl Tarım Politikaları Başkanı Mesut Öksüzoğlu  girdilere bir haftada 3 kez zam geldiğini ifade ederek “Bir haftada girdilere tam üç kez zam geldi. Girdilere sürekli zam yapılırken çiftçinin bir nebze para kazanacağı zaman ithalat gümrük vergileri sıfırlanıp çiftçinin zararına üretim yapılmasının önü açılıyor... “ dedi.

11 AYDA %140 ZAM GELDİ
Üre gübreye 11 ayda %140 zam geldiğini belirten Öksüzoğlu “11 ay önce üre gübre ton fiyatı 1750 TL, Bu gün üre gübre ton fiyatı 4200 TL. 11 aylık zam oranı tam tamına % 140. Hal bu iken, gelde üret bakalım” dedi.

ÇİFTÇİNİN İYİ NİYETİ SUİSTİMAL EDİLİYOR

Çiftçinin iyi niyeti suiistimal ediliyor diyen Öksüzoğlu “Öte yandan Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından buğday fiyatları; ekmeklik buğday fiyatı 2,150 kuruş, makarnalık buğday fiyatı 2,450 kuruş, arpa 1,750 kuruş olarak açıklandı. Fakat güneydoğu bölgesinde, Adana ve Konya’da yaşanan kuraklıktan dolayı ciddi rekolte kayıpları oluşması sebebiyle serbest piyasada marakanalık buğday dün itibariyle; 2,990 kuruştan, arpa ise 3 TL’den işlem görmeye başladı. İklimsel nedenlerin önüne geçilmez ama üretim maliyetleri sebebi ile çiftçi üretim yapmak için bu yüksek girdi fiyat artışlarına rağmen borçlanarakta olsa millet ve memleket için. üretim yapmaya çalışıyor. Durum bu iken çiftçinin iyi niyeti suistimal edilmeye devam ediyor, hükümet tarafından çiftçi üretim için desteklenmiyor aksine köstek olunuyor. İYİ Parti iktidarında çiftçimiz hakettiği kazancı alnının teriyle kanacak. Ülkemiz yüzünü üretime dönecek ve çiftçimizi yüzü İYİ Parti ile gülecek.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.