Çiftçilerin sesi oldular
29 Kas 2017 / Çar 12:11
/ 3.372 Kez Okundu
| |

Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Sezai Çelik ve ilçe Ziraat Odası Başkanları Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret eden Ziraat Odaları Başkanları Aktaş'tan çiftçilerin sorunlarının çözümü için destek istediler.

Ziyaretle ilgili bilgi veren Sezai Çelik, "Bursa'daki Ziraat Odaları Başkanları ve ben Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret ettik. Kendisi bize uzan zaman ayırdı, kendisine teşekkür ediyoruz.  Başkanımız belediyelerin tarımın içinde olmadığı dönemlerde bile bizlere yardımcı oldu. Kendisinin çok desteklerini gördük. Tarım Fuarları burada Başkanımız ve benim dönemimde başladı. Buda uyum içerisinde çalıştığımızın bir örneğidir. Sonrasında bir çok tarımla ilgili konularda bizlere destek oldu. O sebeple kendilerine İnegöl Ziraat Odası ve çiftçi camiası adına kendisine plaket takdim ettim. Aynı zamanda Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı olarak yine kendisine başarılar diledik" dedi.

2 ODA BAŞKANI YÖNETİME ALINDI
"İnegöl'de tarımda Alinur Başkanımızdan istifade ettiğimiz konuları, Bursa olarak istifade etmeye başladık" ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Çelik, "Bu çok önemli bir konu. Biliyorsunuz Bursa'da Tarım A.Ş. var. Tarım A.Ş. kurulalı uzun zaman oluyor. Tarım A.Ş.'nin içinde bulunan tarımla alakası olmayan bir çok insanlar varken, bir teklifimiz oldu Alinur Başkanımıza. Başkanımıza, 'Biz çiftçinin tek anayasal kuruluşuyuz. Çiftçi ile bizim işimiz sabah 8'de başlıyor, gece 12'ye kadar devam ediyor. Nerede ne yatırım yapılacak arkadaşlarımız vakıf. Nerede ne sıkıntı var bunları biliyoruz. Bu nedenle Tarım A.Ş.'nin içerisinde ziraat odalarından yöneticilerin olası gerekiyor' dedim. Başkanımızda sağolsun bizleri kırmadı. Daha önce Tarım A.Ş.'nin içerisinde bir tane bile ziraat odası yöneticisi yokken, 2 tane oda başkanımızı Tarım A.Ş. yönetimine soktu. Mustafakemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Erhan Aydemir ve Mudanya Ziraat Odası Başkanı Raif Döner yönetimde yer aldı. Tabi benim görev almam gibi bir şey söz konusu olamaz. Çünkü; ben Bursa Ziraat Odası İl Koordinasyon Başkanıyım. Bunlar bize mutluluk veriyor. Orada bulunan tüm ziraat odası başkanları da, Alinur başkanımızın tarıma ne kadar önem verdiğini anlamış oldu. İnşallah hem İnegöl'de hem de Bursa'nın çeşitli yerlerinde ürün pazarlamadan tutun da bir çok konuda ne sıkıntı varsa bu görev alan arkadaşlarımıza bildireceğiz" ifadelerini kullandı.

İNEGÖL'DEKİ DESTEKLER BURSA'DA DA SÜRECEK
Aktaş'ın İnegöl'de tarımı önemsediği ve desteklediği konuları, Bursa'da da sürdürülüp sürdürmeyeceği konusu ile ilgili soruya cevap veren Çelik, "Alinur Başkanımız tarımdaki sıkıntılara vakıf olduğu için Bursa'da da bir İnegöl modeli olabilir. Çünkü burada bir fuar yapmakla yetinmedik. Bu anlamda model olarak uygulanabilir. Bursa'nın farklı ilçelerinde, merkezde, farklı ürün çeşitliliği var. Alinur Başkanımızda İnegöl'de verdiği destekleri Bursa'da da sürdürecektir ve bizde kendisinden istifade edeceğiz" dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.