Çiftçi’nin Hali Perişan

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çiftçi’nin Hali Perişan
 :
/ 959 Kez Okundu
| |

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, çiftçinin aşırı yağışlardan dolayı buğdayda da zarar ettiğini kaydetti.

Kar yağışları, lodos ve sonrasında da Temmuz ayına kadar süren aşırı yağışlar nedeniyle çiftçi 2015’ten umduğunu bulamadı. Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, birçok üründe olduğu gibi buğdayda da çiftçinin zarar ettiğini aktardı. 


KALİTE DÜŞÜKLÜĞÜ VAR


Çelik, “Buğday, hububat hasat sezonu geldi. Biçerdöverler tarlalarda şuanda hasat yapmaktalar. Bu sene aşırı yağışlardan kirazdan görmüş olduğumuz zararı aynı şekilde buğday ve hububattan da görmüş durumdayız. Kıtlık kuraklıktan değil aşırı yağıştan oldu. Buğdaylar o kadar güzel giderken aşırı yağıştan dolayı sentez yapamadılar, içini dolduramadılar. Dolayısı ile kalite düşüklüğü oldu. O sebepten 860 lira taban fiyatı açıklanmasına rağmen bugün Yenişehir’de 750 civarlarında alım yapmakta. Kalite 11 proteinden daha aşağıya düştüğü zaman da yemliğe giriyor. Onu da 690 TL’den almakta” 

AYAZ’DA ALIM YOK

“Ayazköy’de alım yapıldığı şeklinde bir haber okudum. Orada alım yapılmıyor. Yenişehir’de alım yapılıyor. Buradan çiftçilerimizi bilgilendirmiş olalım. Ayazköy’deki kantar bozuk. Oradaki kantarda Köy Tüzel Kişiliğinden Belediyeye aktarılırken sıkıntı oluşmuş. Oradaki kantarı kimse görmüyor, bu sebepten dolayı belediye oraya yatırım yapamıyor ve kantarı tamir edemediler. O sebepten orada alım yaptırmıyoruz, Yenişehir’de yaptırıyoruz. Bölgemizdeki hububatın çoğu Yenişehir’de yetiştirilmektedir. Bizim de bölgemizde yetiştirilen hububatlar Uludağ eteklerinde değil Yenişehir istikametinde yetiştirildiği için fazla zorluk teşkil etmiyor. Çiftçilerimiz Ayazköy’e giderlerse yanlış olur, alımlar Yenişehir’de. Onların makineleri var, protein ölçüyor ve makine direk olarak fiyatı belirliyor” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.