Cinayet anını anlattı
30 Ağu 2018 / Per 16:32
/ 18.348 Kez Okundu
| |

Yenişehir ilçesinde, Galatasaraylılar Derneği’nde bir kişinin hayatını kaybettiği ve bir kişinin yaralandığı silahlı kavgayla ilgili dava İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor.

Geçtiğimiz Şubat ayında Yenişehir Galatasaraylılar Derneği'nde Atiker Konyaspor-Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası maçını izleyen taraftarlar, derneğe gelen Yenişehir Emniyeti'nde bekçi olarak çalıştıktan sonra emekli olan Ali Uzun ile tartışmaya başladı. 

Tartışma esnasında Aytaç Çalım ile Ali Uzun arasında itişmeler yaşandı. Alkollü olduğu belirtilen Uzun belinden çıkardığı silahını önce Aytaç Çalım’a ateş etmeye başladı. Bu arada abisinin vurulduğunu gören Erman Çalım da abisini kurtarmak için gidince bu kez Ali Uzun silahını ona doğrultup ateş etmeye devam etti.

Evli ve iki çocuk babası Aytaç Çalım, olay yerinde yaşamını yitirirken kardeşi Erman Çalım da hafif şekilde yaralandı.

Olayın ardından şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Cinayet zanlısı Ali Uzun’un İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam ediliyor. Hakim karşısına çıkan cinayet zanlısı Uzun, “10 kişi küfürler ederek gelince bende kendimi korumak amacıyla silahımı çektim, korkutmak amacıyla ateş ettim. O sırada yere düştüm, silahımı elimden aldılar. Ben emniyetten emekliyim” dedi. 

Silahlı saldırıda yaralanan Erman Çalım ise “Benim alnıma doğru nişan aldı. Ben bir anlık reflekse kayınca kurşun omzuma isabet etti. Sanıktan şikayetçiyim” dedi.

Olayın tanığı Ahmet S., de savunmasında, “Olay gecesi Erman ve Aytaç Çalım ile aynı masada oturup maç izliyorduk. O sırada sanık içeriye girip akvaryum ve balıkçı aradığını söyledi. Hal ve hareketlerinden alkollü olduğunu gözlemledik. Dernek başkanımız sanıkla bir süre ayakta konuştu. Burasının dernek olduğunu söyleyip, çıkmasını rica ettik. Bu konuşmadan sonra sanık dışarıya çıktı.”

“Kısa süre sonra sanık içeriye girdi. Aytaç’a silahını doğrultarak ateş etti. Yerde kanlar içinde yatan Aytaç’ın ‘2 evladım var,  ne olur vurma, ben ettim sen etme’ demesiyle sanık Ali Uzun, Aytaç’ın başına doğru eğildi ‘ben yandım sende yanacaksın’ diyerek, Aytaç’ın başına ve kalbine doğru ateş etti.” dedi.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 1 Kasım tarihine erteledi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.