Çitli Maden Suyu İhaleye Çıkacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çitli Maden Suyu İhaleye Çıkacak
 :
/ 539 Kez Okundu
| |

2012 Mayıs ayında yeniden işletmeye açılacağı duyurulan Çitli Maden Suları’nın ihalesi, Çarşamba günü Bursa İl Özel İdaresi’nde yapıldı.

 

Türkiyenin 1867 yılında ilk yap-işlet-devret modelinin uygulandığı Çitli Maden Suları, yeniden işletmeye açılacak. Zamanında Osmanlı sarayına maden suyu gönderen, ancak daha sonra kaderine terk edilen İnegöl’ün şifalı sularından biri olan Çitli Maden Suyu’nun işletilmesi, Bursa İl Özel İdaresi tarafından yeniden canlandırılacak.

 

ANADOLU’NUN ÖNEMLİ MARKALARINDAN BİRİYDİ

1867 yılında Alman ve Fransız ortaklığında yap-işlet-devret modeliyle işletilen ve Anadolunun önemli markalarından biri haline gelen işletmenin sularından, dönemin Osmanlı padişahı II. Abdülhamide de gönderilmiş. Sonraki zamanlarda ise kaderine terk edilerek atıl durumda bırakılan Çitli Maden Suları üç çeşmeden akarken, kaynaklardan biri maden suyu olarak geçmişte şişelenmiş. Serbest karbondioksitli olan diğer kaynak maden suyu sodası yapımında kullanılırken, üçüncü kaynak ise içimi zor, gazsız ve acı bir su olarak kullanılamamış. Bikarbonatlı olan bu kaynak suyun sindirim sistemi, karaciğer ve pankreas rahatsızlıklarının tedavisine iyi geldiği, içeriğindeki demirin etkisiyle kansızlık ve deri üzerindeki kırışıklıkları gidermede de şifalı olduğu belirtildi.

 

Bursa Jeotermal AŞnin ortağı olduğu Bursa İçecek AŞnin kurulmasıyla birlikte, Çitli Maden Sularının da Bursa İl Özel İdaresi tarafından yeniden işletilmesi 2012 yılında kararlaştırılmıştı. Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Çelik, o tarihte bölgede incelemelerde bulunmuş ve konuyla ilgili açıklamasında; “Bugün Özel İdaremize bağlı Jeotermal AŞye bağlı bir alt işletmemiz olan Bursa İçecek AŞnin sondaj alanları içerisindeki yerleri görmek için geldik. Çitli Maden Suları yıllardır işletilmemiş, ancak tarihi neredeyse belki Bursa maden suları içerisinde en eski olanlardan biri” demişti.

 

İHALE ÇARŞAMBA GÜNÜ YAPILDI

İl Özel İdare, yaptığı çalışmalar sonucunda 4 adet parselden oluşan ve üzerinde Çitli Maden Suyu’nun da bulunduğu toplam 32 bin 513,86 m2lik arazisinin satış ihalesini 5 Şubat 2014 Çarşamba günü gerçekleştirdi. Bursa İl Özel İdaresi İl Encümeni toplantı salonunda yapılan ihalenin sonucunun itiraz süresinin ardından açıklanması bekleniyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.