Çitli Mahallesi’nde Erken Uyarı Sistemi Kuruldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çitli Mahallesi’nde Erken Uyarı Sistemi Kuruldu
 :
/ 1.366 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi, Çitli Mahallesine erken uyarı sistemi kurdu. Bu hizmetin yanı sıra mahallede tretuvar çalışması da gerçekleştirildi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl’ü yaşanabilir modern bir kent olarak geleceğe taşımak için bu zamana kadar birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. 
 
HEDEF EŞİT HİZMET 
Kırsal mahalleleri şehir standartlarına ulaştırmak için hizmetlerin devam ettiğini aktaran Aktaş; “Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda yeni mahallelerimizde özellikle acil ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak alt yapıdan üst yapı çalışmalarına, çocuk parklarından köprü yapımlarına kadar pek çok alanda İnegöl Belediyesi olarak hizmet götürmeye çalışıyoruz. Hedefimiz; İnegöl’de yaşayan tüm hemşerilerimize eşit hizmet götürmek. Bu sebeple İnegöl’ümüzün her bir köşesini ihya ederek, hep birlikte daha güzel bir şehirde yaşamanın yolunu arıyoruz” dedi. 
 
Aktaş; “Tarım arazilerinde erken uyarı sistemiyle yaşanan tüm bu olumsuzlukları en aza indirmek ve gerekli tedbirleri daha öncesinden alabilmek adına bir erken uyarı sistemi oluşturuyoruz. Tarım arazilerimize yerleştirilen düzenek üzerindeki sensörlerle hava sıcaklığı, nisbi nem, yağış miktarı, yaprak ıslaklığı, toprak sıcaklığı, rüzgarın şiddeti gibi değerler ile don ve kırağı gibi meteorolojik vakalar erken uyarı istasyonları sayesinde çitçilerimizin cep telefonlarına SMS vasıtası ile bildirilecek” dedi.
 
ERKEN UYARI 50 BİN HEKTARLIK ALANI KAPSIYOR
“Ayrıca hastalık ve zararlılara karşı bilinçsiz ve gereksiz ilaçlamanın önlenmesi içinde yine ilaçlama ve gübreleme hakkında da çiftçilerimize bilgilendirme yapılacağını belirten Aktaş; “Bu çalışma ile rekolte kayıplarının önlenmesi, üretim, işçilik ve girdi maliyetlerinin düşürülmesinin yanı sıra ürünü değer kazanan çiftçimizin daha çok gelir elde etmesi hedeflenmektedir. Erken Uyarı Sistemi; kuzey, güney, doğu ve batı olmak üzere 6 km 2’lik ve 50.000 hektarlık alanı kapsıyor” diye konuştu. 
 
47 YENİ MAHALLEYE HİZMET
Yeni mahalle olarak bağlanan yerleşim bölgelerinde yapılacak olan tretuvar çalışmalarına geçtiğimiz Eylül ayında başladıklarını hatırlatan Başkan Aktaş; “Eskiköy Mahallesi’nden başlayan tretuvar çalışması, 47 yeni mahallemizde ara vermeden devam etmektedir. Bugün bu çalışmalarımıza bir yenisini daha eklemenin, bir mahallemizin daha ihtiyacını gidermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çitli Mahallesinde yaptığımız çalışma kapsamında 2000 m2 kilitli parke taşı kullanılmıştır” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.