CNR Mobilya Fuarına Alternatif Fuar Geldi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
CNR Mobilya Fuarına Alternatif Fuar Geldi
30 Mar 2018 / Cum 11:38
/ 14.018 Kez Okundu
| |

İnegöl Mobilyacılar Odası ile TÜYAP fuarcılık arasında işbirliği imza töreni düzenlendi.

Bugün saat 10.00’da Royal Hotel’de düzenlenen imza törenine TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Ersözlü, TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Murat Özkaya, İstanbul Mobilya Fuarı Danışmanı Abdullah Tuğlu, İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ve İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkan Vekili Abdurrahman Maksutlar katılım gösterdi.

TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Ersözlü “İstanbul Mobilya Fuarı içerisinde TÜYAP Fuarcılık ile İnegöl Mobilyacılar Odası arasında işbirliği imza töreni düzenliyoruz. İşbirliğinizden dolayı teşekkürlerimi sunarım. Bu imza töreniyle beraber geleceğe yapılan bir işbirliğine imza atıyoruz. Geleceğe yatırım yapıyorsunuz. TÜYAP ve İstanbul Mobilya Fuarcılık, İnegöl markasına, İnegöllü mobilyacılara ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyacak. Bu işbirliğinin sağlık sıhhat el verdikçe yıllarca devam etmesi arzusundayız. TÜYAP olarak üzerimize düşeni yerine getireceğiz. 2019 yılında 22-27 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek İSTMOB’da İnegöllü mobilyacılarla bir işbirliği içerisine giriyoruz. İnegöl mobilya fuarlarının ihracat değerlerini artırmak, yeni müşteriler kazandırmak, İnegöl markasını tüm dünyaya tanıtmak, duyurmak ve hak ettiği yere getirmek adına güçlerimizi birleştiriyoruz. TÜYAP Fuarcılık olarak önümüzdeki yıldan itibaren düzenlenecek fuarlarda İnegöl markalarına daha iyi yer vermek, İnegöl markalarını daha ön plana çıkarmak, İnegöl mobilyasını yeni alıcılarla buluşturmak adına bu işbirliğine gidiyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun. İnşallah beklentilerimizi karşılar ve Türk mobilya sektörüne çok önemli katkılar sağlayan bir işbirliği olur. Önümüzdeki yıldan itibaren sektörün tek çatı altında toplanacağı fuar olması hedefiyle yolumuza devam ediyoruz.

ALTERNATİF FUARA İHTİYACIMIZ VARDI

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “İstanbul’da Ocak ayında düzenlenen bir fuarda istediğimiz zaman katılımcı arkadaşlar olarak yerlerimizin değişmesi, sıkıntıların olması, huzurumuzun kaçması nedeniyle alternatif bir fuara ihtiyacımız vardı. TÜYAP da Türkiye’nin en büyük fuar şirketi, 100’ün üzerinde fuar düzenliyor ve binaları da Türkiye standartlarının en iyi fuar binalarıdır. İnegöllü katılımcı firmalarımıza, TÜYAP’a ve Türkiye içinden katılacak diğer firmalarımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Daha profesyonelce ve huzurlu bir fuar olması için doğru karar verdiğimizi düşünüyoruz. İki tarafa da hayırlı olsun.

AYNI TARİHTE GERÇEKLEŞECEK

Ayhan, “Türkiye’de 34 bin tane mobilya üreticisi bulunuyor. Mağazalarla birlikte 64 bin mobilya işiyle uğraşan arkadaşımız var. Bunların 5 bin tanesi fuarlara girebilecek kapasitede… İstanbul’daki bir fuara en fazla giriş sayısı 450-500. Gelen ziyaretçileri üzmemek için aynı tarihte gerçekleştirme kararı aldık. Türkiye’nin her yöresinde mobilya üretimi yapan firmalara açık bir fuar.

İSTANBUL MOBİLYA FUARI İLE AYNI TARİHTE

Ersözlü, “Firma olarak düzenlediğimiz İSTMOB fuarı var. Ocak sonuna gelmiyordu. Sektörden gelen talep oldu, fuarı Ocak sonuna alın dediler. Başta İnegöl olmak üzere ülkedeki tüm mobilyacılar tek çatı altında toplansın isteği doğdu, biz de tarih çalışması yapıp İstanbul Mobilya Fuarına denk getirdik. O hafta dünyadan İstanbul’a gelen ziyaretçiler tek bir fuar haftasında fuarlara katılan tüm firmaları görecekler.

İNEGÖLLÜ MOBİLYACILARIN HAKLARI KORUNACAK

İnegöllü mobilyacıların haklarının korunup korunmayacağının sorulması üzerine konuşan Ersözlü, “Bu anlaşmayla birlikte İnegöl firmaları hak ettiği yerde en iyi şartlarda, en iyi imkânlarda, Türkiye’nin en iyi teknik altyapısına sahip fuar merkezinde ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Bu sözleşmeyle beraber 3 yıllık bir protokol imzalıyoruz. Sevgili başkanım çok doğru bir hamleyle gerek odanın gerek İnegöllü mobilyacıların haklarını garanti altına alarak bir sözleşme imzalıyorlar. TÜYAP olarak geçmişte bizim fuar alanımızda fuar yapmış firmalar durumumuzu çok iyi biliyorlar. Fuara katılan firmalar fuara girerken neye ne ödeyeceğini bilerek girecek. Sürpriz, ekstra farklı faturalar yansıtılmayacak.

DOĞRU BİR HAMLE YAPTIK

Özcan Ayhan, “Ben de bir katılımcıyım. Bu sıkıntıların içerisinde olduğumuz için böyle bir karar aldık. Bundan sonraki süreçte böyle bir fuar düzenlememiş olsaydık daha da büyük sıkıntılar yaşayacaktık. Onlar için özellikli olan havaalanının orada olması bir kozdu. 29 Ekim’de inşallah 3. Havaalanı açılacak. İleriye yönelik baktığımızda TÜYAP’ın mevcut binası ve fiziki şartları bizi daha iyi taşıyabilecek konumda. Gün gelecek muhtemelen oraya yurtdışından katılımcıların geldiği bir fuar da düzenleyeceğiz. Bu adımla doğru bir hamle yaptık. Hep birlikte yaşayarak göreceğiz.

RAHAT FUAR GEÇİRECEKLER

İstanbul Mobilya Fuarı Danışmanı Abdullah Tuğlu, Son 5 yılda gerçekleşen İstanbul Mobilya Fuarlarının başında bulunan biriyim. Şuan kendi profesyonel işimi yapıyorum, fuarın danışmanıyım. Mobilya firmaları emek yoğun bir sektörden geliyorlar. Düğün gününde bu sıkıntıları yaşamak istemiyorlar. Fuarcılık anlamında da hiç kimse bu sıkıntıları yaşamak istemez. Hizmet alan tarafta uzun zaman durduğum için TÜYAP’ta son 2 yıldır böyle sıkıntılar yaşamıyorum. 2 hassas nokta var. Biri Atatürk Havalimanının konumundan ötürü, 29 Ekim’de Atatürk Havalimanı kapatılıyor. Biri de tarih konusuydu. Otelin olması, fuardan direk ulaşımın olması ve metrekareler… Mobilyacılarımızın çok daha rahat bir fuar geçireceklerini taahhüt ediyorum.

MODEF’TE TÜYAP’TA KENDİ İŞİNİ YAPACAK

MODEF ile TÜYAP’ın birleşiminin sorulması üzerine konuşan Ayhan, “Orası 3 ortaklı kurum ve derneklerin hissedarı olduğu bir yer ama İnegöllü mobilyacıların sahip olduğu bir yer. O ayrı bir gündem konusu. Şimdilik öyle bir şey söz konusu değil. MODEF kendi işini yapacak, TÜYAP kendi işini yapacak…





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.