Çocuklar Kendi Şenliklerinde Eğlendi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çocuklar Kendi Şenliklerinde Eğlendi
05 Haz 2016 / Paz 18:34
/ 379 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi tarafından her yıl 5 Haziran tarihinde kutlanan Dünya Çevre günü dolayısıyla program düzenlendi.

Programa katılan çocuklar ellerinde pankartlar ile belediye önünden başlayan bir yürüyüş gerçekleştirdi. Kültürparka kadan devam eden yürüyüşün ardından çeşitli etkinlikler ve eğlenceler düzenlendi.

Program sırasında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve çevre haftası etkinlikleri için bir aradayız. Belediye olarak gelecek nesillere temiz bir çevre ve yaşanabilir bir İnegöl bırakabilmek için üzerimize düşen bütün sorumlulukları yerine getirme gayretindeyiz. Bu nedenle 5 Haziran Dünya Çevre Gününü çok anlamlı ve çevre bilincinin genç nesillere aktarılması noktasında iyi bir fırsat olarak görüyoruz.Bu kapsamda bu yılda İnegöl Çevre ve Çocuk Şenliğini büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bugün Saat 14.30’da Belediye Merkez Binası Önünden başlayan kortej yürüyüşü ile etkinliklerimiz start aldı. Yürüyüş buraya kadar devam etti. Kültür Park’taki bu alanda ise tam bir cümbüş, tam bir şenlik ortamı var.

Bu etkinliğimizi düzenlememizdeki amacımız; hem okulların kapanacağı şu günlerde çocuklarımıza yılın yorgunluğunu unutturacak bayram havası yaşatmak hem de, genelde Çevre bilincine özelde ise Geri Dönüşüm konusuna dikkat çekmektir. Rengârenk, coşku dolu bu etkinliğimizi okullarımızın kurduğu stantlar görülmeye değer kılmıştır. Her okul kendi çadırında geri dönüşümle alakalı yaptıkları projeleri sergiliyorlar. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda okullarımız geri dönüşüm konusunda ciddi bir emek harcadılar. Geri dönüşüm malzemeleriyle güzel çalışmalar yaptılar. Bugünkü programımızda sahne gösterileri ve çuval yarışı vb çocuk oyunlarımız da şenliğimize ayrı bir renk katacak.” Dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.