Çocukları gözünün önünde birer birer ölüyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
19 Kas 2019 / Sal 09:13
/ 15.800 Kez Okundu
| |

Harman ailesi, 5 çocuğunu da aynı hastalık yüzünden kaybetti 6.’ncısını kaybetmek istemiyor.

İnegöl’ün Huzur mahallesinde ikamet eden Harman çiftçi, 5 çocuğunu akciğer yetmezliği nedeniyle kaybetti, 6. Çocukları Ömer’i de aynı hastalığa kurban vermek istemiyorlar.

Biret Harman(55) ve Emsal Harman(50) çiftinin 10 çocuğu dünyaya geldi. Çocuklarından 5’i 2’şer yıl arayla akciğer yetmezliği yüzünden hayata gözlerini yumdu. Kalan 5 çocuğundan 9 yaşındaki Ömer Faruk ise aynı hastalığı yenmek için mücadele veriyor. Damdan bozma evde yaşam mücadelesi veren ailenin çocuklarından Ömer Faruk’un hastalığa yenebilmesi için yeni bir steril eve ihtiyacı var. Baba Biret Harman, kaymakamlık aracılığıyla kendilerine destek sağlandığını belirterek, “Aileme bakabilmek için iş buldukça inşaatlarda çalışıyorum. Devletimiz de destek veriyor. Hem çalışırken hem de akciğer yetmezliği bulunan oğluma bakmaya çalışıyorum. Onun bu hastalıkla mücadele vermesi için temiz bir eve ihtiyacı var. hayırseverlerden bu konuda destek bekliyoruz” dedi.

GÖZÜYAŞLI ÇOCUK
Gözü yaşlı 9 yaşındaki Ömer Faruk ise, “Ben iyileşip okula gitmek istiyorum” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

5 ÇOCUĞUMU KAYBETTİM
Zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiklerini belirten baba Biret Harman, “10 çocuğum dünyaya geldi. 5 tanesi 2’şer sene aralıklarla akciğer yetersizliğinden hayatını kaybetti. 9 yaşındaki oğlum Ömer de aynı rahatsızlığı yaşıyor. Küçük yaştan bu yana gezmediğimiz hastane kalmadı.” Dedi.

EV ARIYORLAR
Harman, “Bizim oturacak yerimiz yoktur. Şuan bulunduğumuz ev uygun değil. Devletimizden bir ev istiyoruz. Ve çocuğumun tedavisi için yardım bekliyorum. Allah razı olsun kaymakamlık ve belediye yardım ediyor. Ama yeterli gelmiyor. Devletimizden ilk isteğim; Ömer Faruk’un sağlığına dönmesi izin temiz bir ev istiyorum. Ömer için hiç uygun değil burası.” Diye konuştu.

GECE NÖBET TUTUYORUM
“Tedavi edildi ama olmuyor.” Diyen Harman, “Devamlı mücadele veriyoruz Ömer yaşasın diye. Gece gündüz demeden ilgileniyorum. Gece uyurken Ömer’in küçük dili kaçıyor, nefes alamıyor. Başında nöbet tutuyorum. Ayda 3-4 gün iş bulunca inşaatlara çalışmaya gidiyorum. 9 yaşındaki çocuğumu kaybetmek istemiyorum. Ömer 16 kilogram ağırlığında. Kilosu da düşük. Daha önce 5 sefer ameliyat oldu ama kilosu azalıyor. Bizde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

OYUN OYNAMAK İSTİYORUM
9 yaşındaki akciğer hastası Ömer Faruk Harman ise, “Ben iyileşip okula gitmek istiyorum. Oyun oynamak istiyorum.” diyerek gözyaşlarına boğuldu.






Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.