Çocukların geleceğiyle oynadılar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
02 Ağu 2018 / Per 17:29
/ 18.066 Kez Okundu
| |

Dönemin Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından 2016 yılında açılışı yapılan İnegöl Organize Sanayi Bölgesi Ortaokulu’ndan mezun olan 8.sınıf öğrencileri, bakanlığın sistemde yaptığı hata nedeniyle açıkta kaldı. Anadolu türündeki liseleri tercih eden öğrenciler hiçbir okula yerleşemezken; öğrencilerin çoğu meslek liselerini istememesine rağmen bu okullara yerleştirildi.

İnegöl Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimi tarafından Akhisar Mahallesi’nde yaptırılan 24 derslikli okulun açılışı 2016 yılında, Dönemin Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından gerçekleştirildi.
 
Yeni okulun yapılmasıyla Akhisar Ortaokulu kapatılarak, buradaki öğrenciler yeni okula taşındı. Bu okulda eğitim gören öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulun bilgilerini sistemde güncellemediği için okulda sadece dört dönem okumuş göründüler.
 
Bu yıl ilk kez uygulanan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) yerel yerleştirme sistemine göre, ortaokul öğrenimindeki not ortalaması, devamsızlık ve okunan dönem sayısı dikkate alındı. Hal böyle olunca ‘Okulda bulunuşluk’  kriteri nedeniyle İnegöl Organize Sanayi Bölgesi Ortaokulu’ndan mezun olan 8. sınıf öğrencileri, açıkta kaldı.
 
Böylece yeni mezun yaklaşık 85 öğrenci, istedikleri okula yerleşemedi ve açıkta kaldı. Bakanlığın hatasını ödeyen öğrencilerin bazıları yerleştirmede istemediği okula kayıt olmak zorunda bırakıldı. Sınav puanı ve okul başarı puanı yüksek olan öğrenciler ise istediği okula yerleşemedi ve açıkta kaldı. Açıkta kalan öğrenciler arasında 96 not ortalaması olan öğrencilerin de bulunduğu öğrenildi.
 
İlçe Eğitim Müdürlüğü'ne ve okul yönetimine başvuran veliler, sorunun çözümü için dilekçe verdi. Durumla ilgili bir çözüme ulaşamayan veliler, öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesini istiyor.
 
YERLEŞTİRME NASIL YAPILDI?
Sınav puanıyla öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi puan üstünlüğüne dayalı yapılırken eşitlik durumunda ise ortaokul başarı puanı yüksek öğrenciler öncelikle yerleştirildi.
 
Sınavsız öğrenci alan okullara yerleştirme işlemlerinde, kayıt alanı içindeki okullara yerleştirme esas alındı. Kayıt alanı içerisinden tercih eden öğrenciler yerleştikten sonra boş kontenjan kalmışsa ‘komşu kayıt alanı’ ve ‘diğer kayıt alanları’ sırası kullanıldı.
 
Kayıt alanı içerisinden aynı okulun kontenjandan fazla tercih edilmesi durumunda ortaokulu ilgili kayıt alanında okuyanlar, bulunma sürelerine göre 8 dönem öncelikli olacak şekilde yerleştirildi.
 
Eşitlik durumunda ortaokul başarı puan dilimleri yüksek öğrenciler öncelikle yerleştirildi. Eşitliğin devam etmesi halinde devamsızlık kategorileri düşük olan öğrenciler, doğum tarihi açısından yaşça küçük olanlara, öncelik tanındı.
 
Yaşların da eşit olduğu durumda olan tüm öğrenciler, aynı özelliğe sahip üst tercihine yerleşen öğrencilerle aynı ortaöğretim kurumuna yerleştirildi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.