Cumhurbaşkanı ile olan görüşmesinin detaylarını anlattı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Cumhurbaşkanı ile olan görüşmesinin detaylarını anlattı
#İnegöl | Haber Merkezi
26 Oca 2021 / Sal 19:59
/ 51.364 Kez Okundu
| |

İGİAD Başkanı Hakan Özdemir geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yeni fuar alanıyla alakalı yaptığı görüşmesinin detaylarını anlattı.

İGİAD Başkanı Hakan Özdemir yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;


Sevgili İnegöl’lü Hemşehrilerim,
Bildiğiniz üzere şehrimize uluslararası bir fuar merkezi kazandırma hayalini hep birlikte yıllardır içimizde yaşatıyoruz.
Bugüne değin konunun paydaşı olan tüm kuruluşlarımızın yetkilileri, siyasetçilerimiz ve yerel yöneticilerimiz bu hayalin gerçekleşmesi için elbirliğiyle mücadele ediyor.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı TÜGİK Heyeti ile ziyaretimiz esnasında bu konuda sorumluluk hisseden bir kardeşiniz olarak, zatı alilerinin talimatlarıyla sürecin hızlanması ve yıllardır süren bekleyişin daha kısa sürede sonuçlanması adına kendilerine durumu arz ettim. Sağolsunlar bu konuda Hazine ve Maliye Bakanımızla birlikte net bir irade ortaya koyarak İnegöl'e bir fuar merkezinin kazandırılması talimatını verdiler. Doğal olarak bizler de İGİAD olarak bu güzel gelişmeyi şehrimizin kamuoyuna duyurduk.

Ayrıca görüşmemizde pandemiden en fazla etkilenen sektörlerin başında gelen hizmet sektörüne özel vergi kolaylıklarının sağlanması, ihracatçılarımızın KDV alacaklarının tahsilinde yaşanan gecikmelerin giderilmesi, KGF kefaletli kredilerin kullandırılmasına ilişkin yöntemde düzenleme yapılarak suistimallerin önüne geçilmesi, Eximbank kredilerinde stratejik sektörlere pozitif ayrımcılık uygulanması, Azerbaycan tarafından ülkemize uygulanan % 36'lık yüksek gümrük vergisinin düşürülmesi için gerekli görüşmelerin yapılması ve küçük ve orta boy işletmelerin finansmana erişiminin kolaylaştırılarak olumsuz bankacılık uygulamalarının önüne geçilmesi gibi daha birçok konuya ilişkin talimatlar Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ilgili Bakanlarımıza verilerek süreç başlatıldı.

İnegöl Fuar Merkezi projesine şimdiye kadar emek veren ve bu hayalin gerçekleşmesi için mücadele eden Eski Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Şahin'den başlamak üzere, Sayın Vekilimiz Vildan Yılmaz Gürel, Belediye Başkanımız Sayın Alper Taban, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Yavuz Uğurdağ, Mobilyacılar Odası Başkanımız Sayın Özcan Ayhan, İMOS Başkanımız Sayın Okan Güler, İnegöl'ün cefakar mobilya üreticileri ve esnafları ile şu anda isimlerini zikredemediğim tüm İnegöl sevdalılarına teşekkürü bir borç bilirim.

Bir İnegöllü olarak İnegöl'ün çıkarlarına uygun gördüğüm her konuyu ortam ve fırsatını yakaladığım her plarformda dile getirmeye devam edeceğim. Amacımız yapılan işleri inkar etmek değil mücadeleye omuz vermektir.

Ben tekrar bu projeye emek veren ayrım yapmaksızın herkese teşekkür ediyor, başlatılan süreci talimatlarıyla sonuçlandırma aşamasına getiren Sayın Cumhurbaşkanımız ve değerli kabine üyelerimize şükranlarımı sunuyorum.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.