Cumhurbaşkanlığı’na İnegöl’den tanıtım tırı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Cumhurbaşkanlığı’na İnegöl’den tanıtım tırı
06 Şub 2018 / Sal 08:32
/ 23.832 Kez Okundu
| |

Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde Yunus Emre Enstitüsü’nün yapmış olduğu projede kullanılacak olan tanıtım tırı İnegöl’den.

Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) Cumhurbaşkanlığı himayelerinde başlattığı Türkiye Bilimsel ve Akademik İş Birliği Projesi (TABİP) kapsamında oluşturulan ‘Matematik Müzesi Tırı’ 1 Şubat’ta yola çıktı. Tanıtım ve organizasyon işleri ile bu sektörde Türkiye'nin en prestijli firmalarından biri olan ve aynı zamanda İnegöl'ün girişimci işadamlarından biri olan Erhan Akgün'ün Dacapo müzik firması cumhurbaşkanlığının bu iş için uygun gördüğü firma oldu. Cumhurbaşkanlığının gerçekleştirdiği bu organizasyonla görev alan Erhan Akgün ve ekibinin 50 ülkeyi gezmesi planlanıyor.

 

Mobil müze, Aydın’da yer alan ve Avrupa’nın en kapsamlı matematik müzelerinden biri olan Tales Matematik Müzesi’nin özel istasyonlarını içeriyor.

 Yunus Emre Enstitüsünün Aydın Özel Başak Koleji ile birlikte hayata geçirdiği proje, yeni bilim insanları yetiştirmek, hedef kitle üzerinde motivasyon oluşturmanın yanı sıra, matematiğin somutlaş tırılarak öğretilmesi, sevdirilmesi ve günlük hayattaki işlevselliğinin kanıtlanması amacını da taşıyor.

   Öncelikli olarak ülkemizdeki geçici barınma merkezlerinde koruma altına alınan Suriyeli çocuklara yönelik gerçekleştirilecek proje ile 6-18 yaş aralığında yaklaşık 45 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor.

 

Matematik tırında yer alan 35 adet özel matematik formül istasyon ile sanal gerçeklik (VR) ve ar tırılmış gerçeklik (AR) deneyimi sunan dijital fotoğraflara üç boyutlu efekt yerleştirme teknikleriyle çocuklar matematiğin soyut dünyasında eşsiz bir deneyim yaşayacaklar. Tırın gezdirilmesi ve matematik öğretimi ise uzman eğitici kadrosu tarafından yapılacak. İlk olarak Adana’da bulunan ve dünyanın en büyük konteyner kenti olarak kabul edilen Sarıçam Geçici Barınma Merkezi’nde çocuklarla buluşan Matematik Tırı sırasıyla; Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Mardin, Adıyaman, Malatya ve Ankara’da da çocuklarla buluşacak.

   Erhan Akgün ise ‘’9 yıldır özel sektörde bir çok kurumsal firmaya mobil sahne tırlarımızla hizmet verdik,bir çok uluslararası organizasyonlarda yer aldık fakat Cumhurbaşkanlığının Himayesinde Yunus Emre Enstitüsünün yönettiği ve eğitim odaklı olan projede yer almanın haklı gururunu yaşıyoruz’’ dedi





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.