Daha ucuz diye yapıldı, 2 sene dolmadan bozuldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Daha ucuz diye yapıldı, 2 sene dolmadan bozuldu
#İnegöl | Haber Merkezi
02 Kas 2021 / Sal 09:49
/ 8.601 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi tarafından şehrin çeşitli noktalarında yaygınlaştırılan beton asfalt yolun sağlıklı olmadığını ifade eden Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı İlhan Baykan, “Teknik aksaklık varsa çözüme kavuşturulmalı yoksa bu yanlıştan vazgeçilmeli. Masraftan kaçalım derken kaliteyi bu kadar düşürmek doğru mu?” dedi.

Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı İlhan Baykan, belediye tarafından Bursa bölgesinde ilk olarak İnegöl’de denenen beton asfalt uygulamasını değerlendirdi.

 

Baykan, tasarruf edilmesi planlanırken daha büyük maliyetler çıkacağını ve beton asfalt uygulamasında çok kısa sürede ciddi deformasyonlar oluştuğunu belirtti. Teknik problemlerden kaynaklanan bir sıkıntı söz konusu ise en kısa zamanda çözülmesi gerektiğini ifade eden Baykan, “Eğer teknik bir problem yoksa belediye bu yanlıştan vazgeçmeli” dedi.

 

VATANDAŞLARIMIZDAN OLUMSUZ YÖNDE GERİ BİLDİRİM GELDİ

İlhan Baykan’ın açıklamaları şu şekilde;

 “İnegöl Belediyesi, Bursa bölgesinde ilk olarak uygulanan beton yol çalışmasını İnegöl'ün çeşitli mahallelerinde hizmete soktu. Beton yol çalışmasının, asfalta oranla yüzde 50 bir tasarruf sağlayacağı belirtildi ancak çok kısa sürede bu çalışma tepki aldı. Bu uygulamanın ilk denendiği yer olan Mesudiye-Alanyurt bağlantı yoluyla alakalı vatandaşlardan olumsuz yönde geri bildirimler geldi. Bölgeye gidip inceleme yaptığımızda daha yolun yapıldığı 2 sene olmadan yolda çok ciddi deformasyonlar gözlemledik. Ayrıca yolun çok konforsuz oluşu da başka bir olumsuz tarafı. Bozulmaların birçoğu yolun tam ortasından çizgi halinde kırılmalar şeklinde. Tabi yüzeysel bozulmalar da gözle görülür derecede yoğun.”

YOLUN BİRÇOK YERİNE YAMA YAPMIŞLAR

“Diğer bir incelediğimiz yer ise geçtiğimiz yılın Eylül ayında beton asfaltı dökülen OSB bölgesi. OSB 5'inci Caddenin 12. cadde ile 2. cadde arasında kalan 500 metrelik alanında uygulanan beton asfalt aradan geçen kısa süreye rağmen neredeyse kullanılmaz hale gelmiş durumda. Seyahat halindeyken yolun kalitesizliği bir kenara dursun bozulan yerlerin asfalt ile yama yapıldığı bile gözlemlenebiliyor. Daha çok yeni olan bir yolda bu denli yamalama çalışması yapmak ne kadar doğru?”

MASRAFTAN KAÇALIM DERKEN KALİTEYİ BU KADAR DÜŞÜRMEK DOĞRU MU?

“İl olmasını istediğimiz ve gelecek yıllarını buna göre planlamamız gereken İnegöl’ümüzde planlamalarımızı ve çalışmalarımızı bu doğrultuda yapmamız gerekir. Şehrimizi yönetenlere soruyorum, masraftan kaçalım derken kaliteyi bu kadar düşürmek doğru mudur? Bir iki senede dağılan beton üç beş senede yok olur ve yine şehrimizi yönetenler ile vatandaşın başına dert olur. İnegöl’de yaygınlaşan bu uygulamayla alakalı belediye yetkililerimizin bir daha düşünmesini, inceleme yapmasını eğer varsa teknik aksaklık gidermesini yoksa da bu yanlıştan bir an evvel dönmesini talep ediyoruz. Tek derdimiz, birlikte yaşadığımız şehrimiz İnegöl ve geleceğidir. Saygılarımla.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.