Deha Kids Öğrencileri Osmanlı Torunları Şerbet Dağıttı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Deha Kids Öğrencileri Osmanlı Torunları Şerbet Dağıttı
27 Oca 2016 / Çar 19:32
/ 2.766 Kez Okundu
| |

Osmanlı Devletinin Kuruluşunun 716. Kuruluş yıldönümü nedeni ile Deha Kids Kreş ve Anaokulu öğrencileri Osmanlı Şerbeti dağıttı.

Osmanlı Devletinin Kuruluşunun 716. Kuruluş yıldönümü nedeni ile Deha Kids Kreş ve Anaokulu öğrencileri Osmanlı Şerbeti dağıttı. Etkinlik çerçevesinde gerçekleştirilen Osmanlı şerbeti, Şerbetçi Başı tarafından minik öğrencilere dağıtıldı.

Deha Kids Kreş &Anaokulu Müdürü Serap Alicik, "Dünyaya 6 asrı aşkın bir sürede barış, adalet, hoşgörü ve medeniyet getiren bir ecdadın nesilleri olarak gururluyuz, bizler bu neslin devamı olan çocuklarımızın ilk eğitimcileri olarak üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız" ifadelerini kullandı.

Alicik, Osmanlı devletinin kuruluşunun 716. yıl dönümü dolayısıyla düzenledikleri etkinlik sırasında, adını altın harflerle yazdırdığı dönemde Osmanlı devleti, 600 yıldan fazla bir süre geniş bir coğrafyada ve çok farklı etnik grupları sulh ve sükûn ikliminde idare eden bir devlet olduğunu belirtmiştir. Osmanlı devletinin nesli olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.

  Deha kids olarak Osmanlı Adetlerinde önemli bir yeri olan Osmanlı Şerbetini çocuklarımıza tanıtmak istedik diyen Alicik ‘Bizler ata yadigârı güzide İnegöl’ümüzde, Osmanlı devleti ve Cumhuriyetimizin kuruluş ruhundan aldığımız güçle, muasır medeniyetler hedefinden asla taviz vermeden, bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden şanlı ecdadımızı, kahramanlarımızı her zaman olduğu gibi, yine bu günde minnetle anmak ve çocuklarımızla bu önemli günde geçmişimizin haklı gururunu yaşamak istedik.’

inegolonline.com/diger_resimler/2712016-193214_175266.JPG" style="height:334px; width:500px" />


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.