Deha Kids’den ‘Double Teaching’ Yöntemi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Deha Kids’den ‘Double Teaching’ Yöntemi
#İnegöl | Haber Merkezi
12 Kas 2019 / Sal 10:40
/ 3.026 Kez Okundu
| |

İnegöl’de yaptığı etkinlikler ve verdiği Eğitim Standartları ile öncü eğitim kurumları arasında yer alan Deha Kids Kreş & Anaokulu bünyesine e-Twinning, Robotik Kodlama, Montessori, Akıllı Matematik, Temel Kültür Etkinlikleri, Okuma Yazma Öğreniyorum gibi eğitim programlarına bir yenisi olan Yabancı Dil Eğitiminde ‘DOUBLE TEACHING’ i ekledi.

Deha Kids Kreş & Anaokulu Native Dil Öğretmeni Hanen Sbaıhı, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Dil eğitiminde çocuğun İngilizceyi neden öğrendiğini içselleştirmesi gerekmektedir. Buda farklı kültürlerle ve yabancı milletten kişilerle etkileşime geçmesi ile mümkündür. Tüm etkinliklerimizi İngilizce olarak yaptığımız gibi gün içerisinde selamlaşmadan tutunda, yemek yemeğe kadar tüm günlerinde benimle İngilizce iletişime geçmek zorunda kalıyorlar. Böylece ders dışında da İngilizcenin iletişim için gerekli olduğunu fark ediyorlar. ‘Double Teaching’ yönteminin ilk aşaması olan English Kids Academy programı ile işitsel ve görsel teorik bilgi sunulurken,  ikinci aşaması da Natıve Dil Öğretmeni ile öğrenilenlerin desteklenmesidir. 2-6 yaş çocukları henüz okuma yazma bilmedikleri için, görsel, işitsel içerikli sunumlar, yaş gurubuna uygun ‘tools’ lar, hareketli oyunlar, materyalli uygulamalar çok önemlidir."
 
 
"SİSTEM 2-6 YAŞ ARASI İNGİLİZCE EĞİTİMİNİ DESTEKLEMEKTEDİR"
 
Deha Kids Kreş & Anaokulu Müdürü Ece Taş  ise ‘Deha Kids Anaokulu olarak kurumumuz önceki yıl ‘Double Teaching’  yöntemi ile Yabancı dil eğitimi sistemine geçmiştir. Çift aşamalı bu eğitimde program iki aşamalı uygulanmaktadır. İlk aşamada English Kids Academy sistemi kullanılmaktadır. English Kids Academy'nin kuruluş amacı okul öncesi ve ilköğretim okullarının, öğrencilerine kaliteli İngilizce eğitim verebilmeleri yönünde çözüm ortağı olmaktır. Sistem 2-6 yaş arası İngilizce Eğitimini desteklemektedir. Görsel ve işitsel materyallerle Okul Öncesi öğretmenlerine rehberlik etmekte ve gün içerisinde öğretmenin tüm komut ve yönlendirmelerinin koordinasyonunu sağlamaktadır. Program 2 yaş, 3-4 yaş ve 5-6 yaş olarak üç bölümden oluşmaktadır. Her bölüm bir önceki bölümü tamamlar niteliktedir. İkinci aşamada ise Native Dil öğretmenimiz ile 3-6 yaş arası haftada 10 saat  pratik yapılmaktadır."ifadelerini kullandı.
 
 
"AVRUPA STANDARTLARINDA DİL EĞİTİMİ VERİYORUZ"
 
Taş, Deha Kids bünyesinde Avrupa standartlarında Dil Eğitimi verdiğinin altını çizerek, "
"Okulumuzda uyguladığımız yabancı dil eğitimi programı uluslararası yöntem ve tekniklere paralel olarak  planlanmaktadır. Avrupa Dil Standartları kriterleri çerçevesinde dersler okuma, dinleme, konuşmadan oluşan üç beceri doğrultusunda işlenmektedir. Öğrencilerimizin temelde aldığı bu eğitimin kalıcı olacağının farkındayız. Bu nedenle Yabancı İngilizce öğretmenlerimizin eşliğinde kültür etkileşimi ile dil öğrenimini gerçekleştirmekteyiz. Bu programın en önemli özelliklerinden birisi de, aynı zamanda eğitici eğitimi sağlaması ve öğretmenlerimize kazandırdığı uluslararası yetkinlik belgesidir. Her ay İngilizce koordinatörümüz tarafından ayın konusu ile ilgili eğitim alan öğretmenlerimiz 10 aylık eğitimin sonunda uluslar arası geçerliliği olan sertifikayı almaya hak kazanmaktadır."ifadelerini kullandı.






Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.