HASARLI EVLERİNE GİREMİYORLAR
Depremlerde 11 ilde yaşanan yıkımın ardından birçok Suriyelinin de yaşadığı evler hasar gördü. Suriye'de de etkili olan depremlerde bazı Suriyeliler orada yaşayan ailelerine ulaşmak için ülkelerine dönerken, bazılarının da ya yaşanacak evi kalmadı ya da depremde hasarlı evlerine giremediği için çareyi ülkelerine geri dönmekte görüyor.
SINIRDAN GÜNLÜK BİN 500 İLA 2 BİN ARASI SURİYELİ GEÇİŞ YAPIYOR
Binlerce Suriyeli ülkelerine dönmek için Kilis'te bulunan Öncüpınar ve Karkamış sınır kapılarına yöneldi. Türkiye'de Suriyeli depremzedelere 6 ay ülkelerine dönme izni verildi. Sınır kapılarında yaşanan yoğunluk nedeniyle günlük her bir kapıdan bin 500 ila 2 bin arası Suriyelinin geçişine izin veriliyor.
AİLELERİNİ GÖRMEK İÇİN GİTMEK İSTEYENLER DE VAR
Ülkelerine dönmek için sınır kapılarında bekleyen Suriyelilerin bazıları depremden dolayı ülkelerine 2-3 ay dönmek istediklerini, sonra tekrar Türkiye'ye geleceklerini ifade ederken, bazıları da Suriye'yi de etkileyen depremden dolayı ailelerini görmek için gittiklerini belirtiyor.
Duyuru
İnegöl Online mobil uygulaması güncellendi TIKLA HABERLER CEBİNE GELSİN