Dere Boyunda Şok Eden Görüntüler

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
03 Oca 2016 / Paz 21:45
/ 9.012 Kez Okundu
| |

İnegöl’de bulunan bir piliç üretim tesisinin yanında bulunan deredeki kan görenleri şaşkına uğrattı.

Mehmet Çakman isimli bir vatandaşın sosyal medya üzerinden firmanın sloganına vurgu yaparak tepki gösterdiği tesis için “CP tavuk çiftliğinin doğaya verdiği zarara bir bakın lütfen. Kulaca ve Yiğit köy kesim tesislerinde dereye akan kan ve atıklar. İnegöl de istihdam uğruna göz yumulan tesis. Aile' boyu' lezzetmiş” ifadelerini kullandı.

YAZ AYLARINDA KOKU

Daha öncede bölge halkı adı geçen tesisten çıkan kötü koku yüzünden evlerinde duramadıklarını bu ağır koku yüzünden zorluklar çektiklerini ifade etmişlerdi.

AĞIR CEZALARI VAR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2014 yılında Çevre Kanunu’na aykırı durumlarda verilecek idari para cezalarını açıklamıştı. Çevre Kanunu'na aykırı durumlarda verilecek idari para cezaları yüzde 3,93 oranında arttırılmıştı.

İçme ve kullanma suyu koruma alanlarına, kaynağın kendisine ve bu kaynağı besleyen yerüstü ve yeraltı sularına, sulama ve drenaj kanallarına atık boşaltanlara 84 bin 468 Türk Lirası idarî para cezası verilecek. Umuma açık yerlerde her ne şekilde olursa olsun çevreyi kirletenler de 169 Türk Lirası idarî para cezası ile cezalandırılacak.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.