Dernek başkanı imamı kovmuştu, müftüden açıklama geldi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
03 Eki 2018 / Çar 15:54
/ 17.037 Kez Okundu
| |

İnegöl Online’nın gündeme getirdiği Cami Dernek Başkanının İmamı Camiden kovması konusu hakkında ilçe müftüsünden açıklama geldi.

İlk olarak İnegöl Online’nın gündeme getirdiği; Halitpaşa Camisi imamı Nuri Kaçan, cami yaptırma derneği başkanı tarafından camiden kovuldu sebebi ise dernek başkanının camiye hemşerisini getirmek istemesi olayı üzerine İnegöl Müftüsü Kazım Güzel konu hakkında açıklamalarda bulundu.

DERNEK BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜK

Dernek başkanı ile görüştüğünü belirten müftü Kazım Güzel “Bu olay olduktan sonra biz dernek başkanımızla görüştük. Dernek başkanımız caminin yapımında inşasında hizmet veren derneklerimiz bizim için kıymetlidir. Ama cami dernekleri imamların amiri değildir. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukuk devleti içerisinde de Türkiye’de hangi kurumun nasıl çalışacağı ve takibinin nasıl yapacağı bellidir. İmamlarımızın burada gayrı amiri ilçe müftülüğümüz mülkü amiri de ilçe kaymakamlığıdır. “

DERNEK BAŞKANLARI BUNU YAPMAMALI

“Bu konu ile alakalı Diyanet İşleri Başkanlığımızın bir çalışması devam ediyor, netileşince daha güzel bir sonuç olacak. Hiçbir dernek başkanı şunu yapmamalı. Cami lojmanları imamların kullanımı için yapılmış onların hizmetine sunulmak için yapılmıştır.  Belediyelerimiz buraların yerlerini ayırırken de vatandaşlarımız bağışları yaparken de bu niyetle yapar. “

İKTİDAR İÇİN LOJMAN KULLANILMAMALI

Lojmanların iktidar için kullanılmaması gerektiğini vurgulayan Güzel “Lojmanı dernek başkanlarımız bir güç olarak kullanma kendi iktidarını sürdürmeye yönelik bir vasıta olarak görmemeli şuana kadar da böyle olanların sayısı çok ta fazla değil. Ben o kardeşimizle görüştüğümüz de kendisine de bu şekilde ifade ettim. Dernekler elbette bu hoca ile çalışırsak daha güzel hizmetler alabiliriz şeklinde talepte bulunabilirler ama en son Diyanet İşleri Başkanlığında imamların tayini terfisi nakil işlemlerinin nasıl yapılacağı bellidir. Bu nedenle imamlarımızın istenen kişinin gelip gelmemesi dernek başkanının tavır alınması ile ilgili alaka kurulmaması lazım.”

YANLIŞ ANLAŞILDIM

Dernek başkanı ile görüştüğünü ifade eden Güzel “Biz o dernek başkanı ile görüştüğümüzde de hocam ben yanlış anlaşıldım kesinlikle niyetim o değildi sadece aramızda yanlış anlamalar oldu dedi.  Biz kendisinin o yanlış anlamalarına ilgili ifade ettiği konularla bilgiler verdikten sonra ikna oldu gitti.”
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.