Derneklerden ümidi kesti, dernek kurmak istiyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Derneklerden ümidi kesti, dernek kurmak istiyor
19 Eyl 2018 / Çar 18:18
/ 5.303 Kez Okundu
| |

İnegöl’de yaşayan şehit aileleri ile gaziler, dernek kurma çabalarını 19 Eylül Gaziler Günü’nde bir kez daha dile getirdi.

Şehit aileleri ile gaziler, İnegöl’de Gazi ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kurmak istiyor. Bunun için uzun yıllardır uğraş veriliyor.

Görev süresi içerisinde 3 kez gazi olan Polis memuru Yavuz Demirkol, “2003 yılında İnegöl’de Gazi ve Şehit aileleri olarak bir dernek kurmak istedik. Türkiye Muharip Gazileri Derneği Danıştay’dan bir karar çıkarmış. Gazi ve Şehit ibaresini, Muharip gaziler derneği iznine tabi tutmuş. Bu karar neticesinde bizim derneğimiz kabul edilmedi.

Terör Mağdurları Derneği ismiyle bir dernek kurmak biz istemedik. İnegöl’de 56 gerçek gazi ve şehit ailemiz var. Ben 2007 yılından beri bazı derneklere üyeyim. Daha kimseden bir şey göremedim. Dernek kurmak istiyoruz. Çok ihtiyacımız var. Gazi ve şehit ifadelerini kullanıp, dernek kurmayı amaç ediniyoruz ama olmuyor. Ailelerimizin hepsi derneğin kurulmasını istiyorlar. Haberleşmeyi derneğimiz olmadığı için Whatsaap’tan çözmeye çalışıyoruz. Telefonları kullanamayan ailelerimiz var. İletişim kopukluğumuz oluyor” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.