Destanlaşan Kahramanlık Türküleriyle Sahne Aldılar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Destanlaşan Kahramanlık Türküleriyle Sahne Aldılar
16 Mar 2018 / Cum 17:30
/ 602 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği Gençlik Korosu, Perşembe akşamı düzenlenen konserde Destanlaşan Kahramanlık Türkülerini İnegöllüler için seslendirdi. İlçe halkının da yoğun ilgi gösterdiği konserde seslendirilen eserler, dinleyenleri tarihte yolculuğa çıkardı.

İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği Gençlik Korosu, Mart ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında “ Destanlaşan Kahramanlık Türküleri” konseri ile ilçe halkının karşısına çıktı. 18 Mart Çanakkale Zaferinin anısına düzenlenen konserde, adını tarihe altın harflerle yazdıran kahramanların hikayelerinin notalara döküldüğü türkülerden oluşan repertuar ilçe halkına sunuldu. THM Gençlik Korosu, seslendirdiği türkülerle gönülleri mest etti.

NOTALARA DÖKÜLEN KAHRAMANLIKLAR
Perşembe akşamı 20.00’da Beşinci Mevsim Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konseri Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve parti yöneticileri ile İnegöl Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş da takip etti. Çoğunluğu lise öğrencilerinden oluşan THM Gençlik Korosu, şef Rıdvan Sayın yönetiminde sahne aldı. Yurdun dört bir yanından sergiledikleri kahramanlıklarla vatan için mücadele veren kişi ve nesilleri anlatan eserler, koro ve solo şekilde seslendirildi. Konsere ilçe halkının ilgisi de yoğun oldu. Salonu dolduran vatandaşlar zaman zaman alkışlarıyla eşlik ederken, birbirinden güzel ve unutulmaz eserleri seslendiren koro, performansıyla dinleyicilerden tam not aldı.

Konser sonunda Belediye Başkanı Alper Taban sahneye çıkarak kısa bir konuşma yaptı. Başkan Taban, “Arkadaşlarımız 18 Mart Çanakkale Zaferinin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen bu muhteşem konserde, destanlaşan kahramanlık türkülerini bizlerle paylaştılar. Seslerine, yüreklerine sağlık. Bizlere çok güzel bir gece yaşattılar. Siz değerli hemşerilerime de bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.