Dev biberler, görenleri şaşkına çeviriyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
14 Ağu 2020 / Cum 08:19
/ 10.808 Kez Okundu
| |

Edebey mahallesinde çiftçi, serasına ektiği ürünler arasından çıkan dev biberleri görünce şoke oldu. Normal bir dolmalık biberin on katı büyüklüğünde ve ağırlığında olan biberler görenleri hayrete düşürdü.

Kırsal Edebey mahallesinde çiftçilik yapan Hasan Aka(63), 3 ay önce Bursa merkezden aldığı tohumları serasında toprakla buluşturdu. Ekilen biberlerden bazıları 3 ay sonra normal boyunun 10 katı büyüklüğüne ulaştı. 22 santim uzunluğunda, 800 gram ağırlığında olan biberleri gören çiftçi, şaşkına döndü. Biberleri toplayan çiftçi, biberleri gösterdiği kişilerin şaşırdığını fark edince Bursa’daki tohum aldığı işyerini aradı. İşyerindeki ziraat mühendisleri seraya gelerek biberleri incelediler. Biberlerden numune alan firmanın ziraat mühendisleri, araştırmak için çalışma başlattılar.
 
Olayı anlatan çiftçi Hasan Aka(63), “Bursa’dan tohumları almıştım. 3 ay önce ektim. 3 ay sonra bazıları normalin 10 katı büyüklüğüne ulaştı. Bir kökten 5-6 kilo biber çıkıyor. Bir tanesinin ağırlığı ve boyu normalinden 10 kat fazla. Ağırlığı zaten 700-800 gram. Boyu 20 santimetrenin üzerinde. Bunları görünce şaşırdım. Satmak istiyorum, gören şaşırıyor almıyor. Fabrikasına götürüp satabilirsem satacağım. Hayatımda ilk kez böyle büyüklükte biber görüyorum” dedi.







Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.